17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πτωχεύσεις των πολωνικών τουριστικών πρακτορείων GTI Travel και R’TUR με πελάτες και στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Αρκετοί Πολωνοί τουρίστες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Πολωνία από τη Ρόδο και την Κρήτη, νωρίτερα από τον αρχικό τους προγραμματισμό, ως αποτέλεσμα της πτώχευσης του ταξιδιωτικού γραφείου R’TUR.Από το Γραφείο του Περιφερειάρχη Μαζοβίας “Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Kultury, Promocji i Turystyki, ul. Okrzei 35, 03-715 Warszawa” (περιφέρεια στην οποία ανήκει η πρωτεύουσα Βαρσοβία), ανακοινώθηκαν οι πτωχεύσεις δύο πολωνικών τουριστικών πρακτορείων του GTI Travel και του R’TOUR. Αναλυτικότερα:

1. Μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του γερμανικού πρακτορείου GTI Travel, ακολούθησε στις 5/6 και η ανακοίνωση πτώχευσης της πολωνικής θυγατρικής της GTI Travel Polska (έδρα Βαρσοβία). Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολωνικής εταιρείας, διερευνάται η δυνατότητα επιστροφής των τουριστών, καθώς η αεροπορική εταιρεία πτήσεων charters Sky Airlines, η οποία ανήκε στον όμιλο Kayi Group (στον ίδιο όμιλο ανήκε και η GTI) επίσης κήρυξε πτώχευση. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Μαζοβίας, περίπου 750 Πολωνοί τουρίστες πελάτες της GTI, βρίσκονται στο εξωτερικό (δεν ανακοινώθηκε σε ποιες χώρες), ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η επιστροφή περίπου 500 εξ αυτών. Σημειώνεται επίσης ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας, δίδονται οδηγίες στην πολωνική γλώσσα για τις διαδικασίες επιστροφής τους.

2. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Μαζοβίας, αρκετοί παραθεριστές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Πολωνία νωρίτερα από τον αρχικό τους προγραμματισμό, συνεπεία της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης (7/6) από το ταξιδιωτικό γραφείο R’TUR. Η εν λόγω επιχείρηση ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 και διατηρούσε την έδρα της στη Βαρσοβία. Την επιχείρηση επαναπατρισμού των ταξιδιωτών συντονίζουν οι περιφερειακές αρχές, οι οποίες επεσήμαναν την αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλιση των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Μεταξύ των παραθεριστών που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πριν την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων διακοπών τους, φέρεται να συγκαταλέγονται και δεκάδες ταξιδιώτες που είχαν επιλέξει τη Ρόδο και την Κρήτη (άλλοι δημοφιλείς προορισμοί ήσαν η Τουρκία και η Βουλγαρία).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...