20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πτώση στην επιβατική κίνηση και τον Απρίλη στο Αεροδρόμιο Χανίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport

Ημερομηνία:

Ανοδική πορεία καταγράφεται στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece εκτός τα αεροδρόμια Καβάλας και Χανίων, που είχαν αρνητική απόδοση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, αύξηση 7,2% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece τον Απρίλιο, με το σύνολο των επιβατών να διαμορφώνεται σε 1,43 εκατ. έναντι 1,33 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Είναι ενδεικτικό, μεγάλη αύξηση επιβατών σημείωσαν τα αεροδρόμια Ακτίου (+77,1%), Κω (+50%), Μυκόνου (+30,6%) και Σκιάθου (+28,2%). Τα αεροδρόμια Καβάλας και Χανίων είχαν αρνητική επίδοση με -29% και -13% αντίστοιχα.Στο τετράμηνο το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” παρουσιάζει μείωση της επιβατικής κίνησης της τάξης του 7%

Στο σύνολο των αεροδρομίων η επιβατική κίνηση για το πρώτο τετράμηνο της εφετινής χρονιάς κλείνει με αύξηση 7,8%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018, με 3,35 εκατ. επιβάτες έναντι 3,11 εκατ. πέρυσι.

Eπίσης, μεγάλες αυξήσεις σημειώνονται και το τετράμηνο στα αεροδρόμια Ακτίου (+65,5%), Κω (+43,7%) και Μυκόνου (+25,2%).

Το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων στα αεροδρόμια τον Απρίλιο, οι οποίες συνολικά ανήλθαν σε 529.475, προήλθε από Γερμανούς (137.732), Βρετανούς (91.294), Ολλανδούς (40.195) και Γάλλους ταξιδιώτες (32.996).

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...