15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πτώση τζίρου 12% για το 2016, σύμφωνα με δειγματοληπτική μέτρηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Ημερομηνία:

Πεσμένη είναι η καταναλωτική κίνηση στα μαγαζιά των Χανίων, σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Σε σχετικό σημείωμα αναφέρονται τα εξής:

Η χαμηλή αγοραστική δύναμη λόγω των  αντιλαϊκών μέτρων ( άγρια φορολογία, κόψιμο μισθών και συντάξεων κ.α.) σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες είχαν ως  αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις την περίοδο των εορτών .

Ποιο συγκεκριμένα και σε δειγματοληπτική  μέτρηση 20 μικρών επιχειρήσεων μελων  του Εμπορικού Συλλόγου διαπιστώθηκε ότι , για την χρονιά του 2016 είχαμε πτώση του τζίρου 10% -12%.Ενω την περίοδο των εορτών σε εμπορικές επιχειρήσεις εκτός παραδοσιακού κέντρου η πτώση έφτασε στο 20%-25% ενώ στο εμπορικό κέντρο 10%-15% .Στα μικρά μαγαζιά εμπορίας τροφίμων είχαμε οριακή μείωση 1%-2% όπως και στα μαγαζιά  παιχνιδιών και δώρων .

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά  οι διαπιστώσεις που κάνουμε για την πτώση του τζίρου μας είναι τραγικές

Χρόνο με τον χρόνο το εισόδημα μας πέφτει όλο και πιο χαμηλά. Μοναδική διέξοδος για τον καθένα μικρό έμπορο και αυτοαπασχολούμενο ειναι   η συσπείρωση στον σύλλογο μας για να διεκδικήσουμε πιο μαζικά και μαχητικά τα δικαιώματα μας. Δικαιώματα στη ζωή που μας τα στερούν η κυβέρνηση ,η Ευρωπαϊκή Ένωση αλά και τα συμφέροντα των πολυεθνικών που θέλουν να τους αδειάσουμε την γωνιά.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη .Κανένας συνάδελφος μόνος του , όλοι μαζί μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε !

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...