20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Πυρά» ΑΔΕΔΥ κατά Λέανδρου Ρακιντζή: Προέκταση του νέου μνημονίου για κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ιδιωτικοποιήσεων

Ημερομηνία:

Πυρά κατά του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή εξαπολύει η ΑΔΕΔΥ, εγκαλώντας τον για τις προτάσεις του σχετικά με την ιδιωτικοποίηση τομέων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και τα συνδικαλιστικά καθήκοντά τους.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, αυτές οι προτάσεις αποτελούν ουσιαστικά προέκταση του νέου μνημονίου για περιορισμό και κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και για τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων.

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι η εξής:

«Στην ετήσια έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, στο εισαγωγικό μέρος διατυπώνονται προτάσεις για ιδιωτικοποίηση Τομέων του Δημοσίου, για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και τον αυτοπεριορισμό των συνδικαλιστών στα καθήκοντά τους. Οι προτάσεις αυτές από τη μία είναι πολιτικές τοποθετήσεις και εκτός των πεδίων αρμοδιότητας του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από την άλλη έρχονται ως συνέχεια των προβλέψεων του 3ου μνημονίου για «αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου», δηλαδή για περιορισμό και κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αλλά και για τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί, λοιπόν, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, να αυτοπεριοριστεί στα καθήκοντά του».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...