15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για την έκθεση του ΔΝΤ

Ημερομηνία:

Νέο κύμα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως με την έκθεσή του αυτή «επιχειρεί να δικαιολογήσει τις επιλογές που έγιναν μέσω του μνημονίου, για τις οποίες άλλωστε έχει συνευθύνη. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο “λάθος του πολλαπλασιαστή”, δηλαδή στη λάθος συνταγή επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές».

«Η αναφορά σε ένα ενδεχόμενο νέο κούρεμα αποδεικνύει πως οι μέχρι τώρα μνημονιακές πολιτικές όχι μόνο δεν μείωσαν το χρέος, αλλά το γιγάντωσαν, ενώ, από τη στιγμή που δεν εντάσσεται ένα τέτοιο μέτρο σε ένα άλλο πλαίσιο αναπτυξιακής πολιτικής, θα είναι ατελέσφορο» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τα όσα αναφέρει ως “επιτεύγματα” της ελληνικής προσπάθειας μεταφράζονται με πραγματικούς όρους στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, στην απαξίωση παραγωγικών υποδομών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» σημειώνει και συνεχίζει: «Αυτό που δεν λέει η έκθεση του ΔΝΤ είναι πως τα τρία χρόνια του μνημονίου ήταν χαμένα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ανθρωποθυσίες και το γνωρίζουν καλά οι άνεργοι, οι νέοι που μεταναστεύουν, οι χρεοκοπημένοι μικροεπιχειρηματίες και τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς εισόδημα».

ΚΚΕ: Συγχαρητήρια του ΔΝΤ προς την πολιτική της χρεοκοπίας

Παράλληλα, την αντίθεσή του για το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ διατυπώνει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως: «Τόσο τα συγχαρητήρια του ΔΝΤ προς την κυβερνητική πολιτική που χρεοκοπεί το λαό για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, όσο και οι υποδείξεις για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης υπογραμμίζουν την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος».

«Καμιά πολιτική δύναμη, που υπηρετεί το στόχο της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, δεν μπορεί να διασφαλίσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Μόνο η ριζική αλλαγή πορείας, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η αποδέσμευση απ’ την ΕΕ της κρίσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας και του πολέμου μπορεί να διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία» συμπληρώνει το ΚΚΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...