16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πως τολμάνε και μιλάνε έτσι οι «ανάπηροι», βαφτίζοντας άλλους ανάπηρους….

Ημερομηνία:

Του Γρηγόρη Δατσιάδη

Μετά τόσους αιώνες ρατσισμού, βίας, πολέμων, αποικιοκρατίας…

Όταν σήμερα 3 δισεκατομμύρια η και περισσότεροι άνθρωποι είναι παραγκωνισμένοι στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια..

Αφού επί 150 και πλέον έτη η λεγόμενη γεωργική έξοδος (με διάφορες μορφές από χώρα σε χώρα και στον χρόνο), είναι διαρκής, και τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο..

Γιατί οι ονομαστές επαναστάσεις (βιομηχανική α΄,β΄, πράσινη, κλπ) τους,  έφεραν «ανάπτυξη», πλημμυρίζοντας όλη την γη με παρασιτοκτόνα, κτηνιατρικά και ανθρώπινα δηλητήρια..

Γιατί οι ονομαστές επαναστάσεις τους και κυρίως η τελευταία (η βιοτεχνολογική-ψηφιακή) ήταν και είναι, παταγώδεις αποτυχίες ευγενικά αν θα τις χαρακτηρίζαμε..

Γιατί την επιστήμη και την έρευνα (όχι εξ ολοκλήρου, αλλά ένα σημαντικό τμήμα τους), τις οδηγούν, κατά που σκοπεύει η απληστία και η αρρώστια τους,  έτσι δυστυχώς δεν είναι ελεύθερες (σε μεγάλο βαθμό),  να προσφέρουν στην κοινωνία, στους οργανισμούς, στην βιοποικιλότητα, στην γη που είναι το κοινό μας σπίτι και κάτι θέλει να μας πει, αλλά τελευταία δεν ακούμε….

Γιατί, νομίζουν ότι το νερό, ο αέρας, το έδαφος, το πετρέλαιο, τα ορυκτά, οι φυτικοί και οι ζωικοί οργανισμοί είναι ιδιοκτησία τους, ενώ στην πραγματικότητα ανήκουν απλά στην γη, η οποία ετοιμάζεται να «πει» τον δικό της…. «λόγο» με πράξεις…που αρμόζουν στους νόμους της βιοποικιλότητας, στους νόμους της μάνας γης….

Ας αναλογιστούμε την βιοποικιλότητα, τους νόμους της βιοποικιλότητας, και την κατάσταση στην οποία  φέρανε την γη,  όλοι αυτοί που «υπηρέτησαν» την «ανάπτυξη», υπακούοντας στην απληστία, φτιάχνοντας τεράστιες ανισότητες….

Γιατι η απληστία σε συνδυασμό με την κυνικότητα οδηγεί σε εγκλήματα..

Γιατι τα τελευταία 100 χρόνια σε πολλές χώρες της γης υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη, κυβερνήσεις ανδρείκελα, δικτατόρων, παρατρεχάμενων μεγάλων δυνάμεων, υπόλογων στην δήθεν ελεύθερη αγορά τους, πουλημένων σε άρρωστα χρηματοπιστωτικά κατασκευάσματα, ψυχοσωματικά άρρωστων η και ανάπηρων, που όχι μόνο βυθίσανε τις χώρες τους στην φτώχεια, όχι μόνο ξεπουλήσανε τους φυσικούς πόρους των χωρών τους, αλλά σφαγιάσανε η βασανίσανε αμέτρητους υγιείς ανθρώπους που αγωνίστηκαν για το δίκαιο, την δημοκρατία, την γη τους και την ελευθερία τους,,,,

Γιατί βυθίσανε την Ευρώπη σε δυο παγκόσμιους πολέμους,,,, ;

Γιατι, αυτοί οι….  δικτατορίσκοι, όντας ανάπηροι, δεν θέλουν την γνώση,  την ελευθερία, και την φαντασία γιατί όχι, στα χέρια και κτήμα των παιδιών.. ούτε των πολιτών.. δεν θέλουν πραγματική και αληθινή παιδεία γιατί.. φοβούνται..

Φοβούνται την αγάπη, τον έρωτα, την φαντασία, την δημιουργία, την ευρηματικότητα, την αυτάρκεια, την αλληλεγγύη, την ελευθερία….

"google ad"

Μήπως είναι αυτοί οι πραγματικοί ανάπηροι..;  και πώς τα ίδια τα χαρακτηριστικά τους τα εκστομίζουν χαρακτηρίζοντας με τα ιδία χαρακτηριστικά τους, τους άλλους, τους διαφορετικούς.. παληά μέθοδός τους…ίσως γιατί  φοβούνται τους, που δεν κάθονται στα αυγά τους, τους απρόβλεπτους….αυτούς που αγωνίζονται για αξίες ριζικές και πανάρχαιες και ετσι δημιούργησαν ότι όμορφο έχει η ανθρωπότητα..

έτσι εάν θα το επιτρέψουμε και καταφέρουν να  εδραιωθούν και συνταχθούν περισσότερο με άνομες ενέργειες και εξυπηρετήσεις (αυτοί οι….  δικτατορίσκοι), τότε;  τότε θα φοβηθούν περισσότερο και κινδυνεύουμε τότε σοβαρά, γιατί θα εγκληματήσουν: απέναντι στην γη, στην φύση, στους οργανισμούς, στην κοινωνία.. έτσι έχουν τα πράγματα στην ιστορία μέχρι τώρα.. από δω και στο εξής όμως τον κυρίως  λόγο  τον έχει η γη και η βιοποικιλότητα.. και εμείς εάν αποφασίσουμε να γίνουμε πραγματικοί πολίτες.

Νυσάφι !

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους μαθητές που δώσανε ένα παράδειγμα παιδείας, έμπνευσης, ευρηματικότητας, φαντασίας και ένα δείγμα του διαφορετικού (βασικός κανόνας-νόμος της βιοποικιλότητας).

Για την ειρήνη, την βιοποικιλότητα, την οικολογική γεωργία σε όλη την γη.

Γρηγόρης Δατσιάδης – Λαμπράκης (είναι το όνομα και.. επώνυμα που μου έδωσαν οι γονείς μου όταν βαπτίστηκα το.. 1963).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...