16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πόσο πια υποκρισία;

Ημερομηνία:

Αν οι πολιτικοί ψάχνουν να βρουν λόγους που οι νοήμονες πολίτες δεν τους έχουν σε καμία απολύτως εκτίμηση αρκεί να κοιτάξουν στον τρόπο που αλλάζουν θέσεις, αναλόγως του πώς φυσάει ο άνεμος. Τέτοια περίπτωση είναι και η στάση φορέων της αυτοδιοίκησης αναφορικά με τις Βάσεις.

Όταν υπήρχε ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα που είχε ξεκάθαρη θέση ενάντια στο καθεστώς των αμερικανονατοϊκών βάσεων, οι αυτοδιοικητικοί φορείς όταν δεν συμπαρατάσσονταν με το λαϊκό αίσθημα, τουλάχιστον ήταν πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που εκφράζονταν και στις δηλώσεις που έκαναν. Τώρα όμως που το αντιπολεμικό κίνημα δεν έχει την επιρροή άλλων εποχών, απελευθερωμένοι από την πίεση που ασκούσε, φανερώνουν ένα άλλο, δουλικό πρόσωπο, μιλούν για συνεργασία, κάνουν βαθιές υποκλίσεις, συνειδητοποιούν ότι οι βάσεις δεν είναι του πολέμου και του θανάτου αλλά ότι πρόκειται για μια κατά κάποιον τρόπο “ευκολία”.

Αυτό το πρόσωπο μας έδειξε χθες και ο κ. Βάμβουκας ο οποίος, ενώ τα Χανιά σειόταν από μία αγνώστου προέλευσης έκρηξη, “παραπονιόταν” στην εκπρόσωπο της αμερικάνικης πρεσβείας για την κυκλοφοριακή όχληση που προκαλείται από τις δραστηριότητες της “αμερικάνικης ευκολίας” (sic) στο Μουζουρά και ζήτησε σύσφιξη των σχέσεων και “συνεργασία”.

Πόσο πια υποκρισία;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ