19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πότε επιτέλους θα ανακαλέσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τον Χ. Ρίχτερ τον Τίτλο Επιτιμίας;

Ημερομηνία:

Της Ρένας Μαγιάφα *

Ένας  “καινούργιος” ιστορικός Γερμανός καθηγητής επαινεί και εξάρει το έργο της Βέρμαχτ και των ναζί “ιπποτών” κατακτητών κατά την περίοδο 1939-1945 στην Ελλάδα σχετικά με το κατοχικό δάνειο.

Ο Γιούργκεν Κίλιαν και η γερμανική εφημερίδα Die Welt  που αναφέρεται στο βιβλίο του κατά την βιβλιοπαρουσίαση του

“Πόλεμος με τα χρήματα των άλλων” προσβάλλουν ξανά την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαική Ιστορία  με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η Ελλάδα δεν έδωσε στο Γ’ Ράιχ  “υποχρεωτικό Δάνειο” γράφει η  Die Welt και ο κ. Κίλιαν στο βιβλίο του περιγράφει πως το Βερολίνο και το Υπουργείο Οικονομικών του Γ’ Ράιχ χρηματοδοτούσε τις κατά τόπους στρατιωτικές του επιχειρήσεις.

Το δάνειο δεν υπήρξε ποτέ αντίθετα οι Γερμανοί αξιωματούχοι βοηθούσαν για να μην καταρρεύσει η Ελληνική Οικονομία και να μπορεί να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του στρατού κατοχής.

Η εφημερίδα αυτή και σε παλιότερα δημοσιεύματα της αρνείται την ύπαρξη  του κατοχικού δανείου και ισχυρίζεται πως η Ελλάδα χρωστά στην Γερμανία, ο δε πρόθυμος για τα συμφέροντα της Γερμανίας συγγραφέας κ. Κίλιαν , αναφέρει στο βιβλίο του μεταξύ άλλων πως ” αν  συνυπολογίσει τον τόκο και τον ανατοκισμό η Ελλάδα πρέπει να εμβάσει στο Βερολίνο από σχεδόν ένα έως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπρόσθετα στα πολλά δισεκατομμύρια που έχει λάβει [η Ελλάδα] στο πλαίσιο των διαφόρων πακέτων διάσωσης”

Τα ίδια ακριβώς φώναζε και ο Χ.Ρίχτερ  στην ίδια εφημερίδα  αμέσως μετά την αθώωση του[16/2/2016] ότι όχι μόνο δεν δικαιούμαστε αποζημίωσης αλλά η Ελλάδα χρωστάει από την κατοχή στην Γερμανία.

Να λοιπόν μια καινούργια  ευκαιρία για το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο όνομα του ” σεβασμού”  της  ελευθερίας του λόγου να τιμήσει και αυτόν τον Γερμανό  ιστορικό που μπορεί να λέει  ότι βολεύει την Γερμανία στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που μας έχει κηρύξει. Η Γερμανία που χρησιμοποιεί ως όργανα τους ιστορικούς της , που μάλλον ανιστόρητους θα τους έλεγα ,προκειμένου να πιέσει την Ελλάδα στον εκφυλισμό που κατάφερε να τη φτάσει με τα μνημόνια  που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις της μετά το 2008 έως και σήμερα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία, από αυτήν θα αντλήσουμε δύναμη για το μέλλον και παραδείγματα από το παρελθόν θα μας στηρίξουν σε νέους αγώνες.

Αυτήν την περίοδο  για όλη την κατάσταση που επικρατεί γύρω μας  τους συμφέρει να ξεχάσουμε, να μην θυμόμαστε για να μην αντιδρούμε και να μην αντιστεκόμαστε. Είναι μεγάλο λάθος η λήθη το θάψιμο της Ιστορίας και τα οδυνηρά παραδείγματα της ιστορίας  από τους ναζιστές και τους υποστηρικτές τους.

Μέρος των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης εξακολουθεί να στηρίζει και να καλύπτει τις φιλοναζιστικές  απόψεις του Χ.Ρίχτερ και όσων έγραψε στο βιβλίο του εναντίον του Κρητικού Λαού.Η βράβευση του από το Π.Κ. και η μετέπειτα κάλυψη του σε όσα καταλογίζει ο ίδιος [με αγανάκτηση για την απόφαση της ανάκλησης του τίτλου που του δόθηκε]  στο Πανεπιστήμιο και στους καθηγητές που θέλησαν να τον τιμήσουν χωρίς την έγκριση της Κρητικής Κοινωνίας σημαίνει πως αυτοί ,οι καθηγητές δηλαδή, συμφωνούν στα λεγόμενα του ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν δικαιούται να αποζημιωθεί από την Γερμανία αλλά της χρωστά κιόλας.

Ο  Χ.Ρίχτερ δεν αθωώθηκε από το δικαστήριο στο Ρέθυμνο ,το δικαστήριο απεφάνθη για το αντισυνταγματικό του άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014 ή όπως εκείνοι οι δικαστές θέλησαν να ερμηνεύσουν τον νόμο εκείνην την στιγμή. Δεν είναι αθώος ούτε ο Ρίχτερ ούτε τα γραπτά του  στο βιβλίο του για την “κατάκτηση της Κρήτης” διότι όσα γράφει εκεί μέσα και το μίσος δημιουργούν και την λάθος εικόνα για τους Κρήτες δίνουν και αφήνουν να δικαιώνονται οι Γερμανοί για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν στην Κρήτη και στην Ελλάδα. Όσοι δε  καθηγητές παρουσιάστηκαν  ως μάρτυρες υπεράσπισης  στην δίκη αυτή του παραχαράκτη της ιστορίας της Μάχης της Κρήτης ,   δήθεν υπερασπιστές της “ελευθερίας του λόγου και της ακαδημαικής ελευθερίας ” , που όσοι από αυτούς κατάγονται από την Κρήτη, και όχι μόνον,  έχουν νεκρούς στις οικογένειες τους από τον ΒΠΠ  θα πρέπει να ντρέπονται* που επέτρεψαν σε ένα φιλοναζιστή Γερμανό , που ούτε το πόδι του δεν πάτησε στην Κρήτη ,παρά μόνο τις μέρες της απονομής  και της φυγάδευσης του, να ψεύδεται και να καλύπτει τα εγκλήματα του Student , τουTrebes [οι μακελάρηδες της Καντάνου και του Κοντομαρί] και την εξολόθρευση και τις κτηνωδίες  από τα ναζιστικά στρατεύματα σε όλο το νησί

Και επανερχόμενοι στο θέμα  Πότε επιτέλους θα πάρουν πίσω τον τίτλο από τον παραχαράκτη της ιστορίας  μας και πότε θα καθαρίσουν την εικόνα του πανεπιστημίου που  πρέπει να διδάσκει την Ιστορία της Ελλάδας όπως αυτή είναι και όχι όπως θα την ήθελαν οι αναθεωρητές της?

"google ad"

Και για να έρθουμε και στα λόγια του πρώην  καθηγητή του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο, που ξεκίνησε προσβλητικά και αλαζονικά και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο να συμπεριφέρεται σε όλους ,εκτός βέβαια από την ημέρα που τον κάλεσε το δικαστήριο ως μάρτυρα υπεράσπισης του καθηγητή του ,που ως ταπεινό πουλερικό  έριξε όλες τις ευθύνες  στον Ρίχτερ , φοβούμενος μην τον καλέσουν ως κατηγορούμενο στην όλη ιστορία  [ναι καλά καταλάβατε τον Α .Στεργίου εννοώ]  ποια  Επιτροπεία τους απαγορεύει να συμπεριφερθούν ελεύθερα  και πατριωτικά στο θέμα Ρίχτερ???

  • Εδώ δεν ντράπηκε να παρουσιαστεί ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου για κάλυψη των ναζιστικών θηριωδιών Χ. Ρίχτερ ο τότε υφυπουργός Παιδείας  καθηγητής Α.Λιάκος [ο μέντορας της Ρεπούση ξέρετε , ο συνωστισμός της Σμύρνης] στην κυβέρνηση της δεύτερης φορά αριστερά ,επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία,   πρώην δεξί χέρι του κ.Σημίτη   ως οργανωτικός διανοούμενος του εκσυχρονιστικού ΠΑΣΟΚ [που από τότε ξεκίνησαν όλα τα δεινά για την πατρίδα μας], που κούναγε απειλητικά το δάκτυλο του προς όλους μέσα στο δικαστήριο που  τόλμησαν να θίξουν τον φιλοναζιστή.
  • Και επίσης ο κ. Λιάκος ήταν μέλος της τριμελούς εισηγητικής  επιτροπής για την αναγνώριση των μαρτυρικών χωριών κατά την διαδικασία του Ν. 2503/1997.
  • Ας σκεφτούμε πως ορίζονται όλοι αυτοί οι πολιτικοί  σε επιτροπές και ορίζουν τις τύχες μας και τι θυμούνται από όσα λέγουν και πράττουν κατά καιρούς.

* Αρχιτέκτονας

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...