25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Ημερομηνία:

Δεν έχουν περάσει παρά τρία χρόνια όμως μοιάζουν σα να είναι κάποιος μακρινός καιρός.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ως Υπουργός Οικονομίας της πρώτης κυβέρνησης “Αριστεράς”, βρίσκεται στα Χανιά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η “διαπραγμάτευση” βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και οι πολίτες σπεύδουν να σφίξουν το χέρι στον Υπουργό της κυβέρνησης που αγωνίζεται “ενάντια στα μνημόνια”.

Μία γυναίκα φωνάζει στον Βαρουφάκη: “Είμαστε μαζί σας”

Ο Γιάνης της απαντά: “Αλλά να ‘στε μαζί μας και μετά την ρήξη”.

Η ρήξη δεν ήρθε ποτέ, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε από Υπουργός μη αποδεχόμενος να υπερψηφίσει μνημόνια και δεν εκλέγεται βουλευτής στην εκλογική διαδικασία του Σεπτέμβρη του 2015 αφού δεν κατέβηκε υποψήφιος με κάποιο κόμμα.

Μόλις 3 χρόνια μετά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ξανά στην Κρήτη. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το “τέλος των μνημονίων” τα οποία “τελειώνουν” επειδή όλα – αυτά που ήρθε στην εξουσία για να καταργήσει – τα εφάρμοσε, οι πολίτες έχουν χάσει κάθε ελπίδα και δίχως να έχουν τίποτ’ άλλο, τώρα βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση, όχι για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει, όχι για τη φτώχια και το ξεπούλημα αλλά για το όνομα των Σκοπίων.

Κι ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται ξανά στην Κρήτη. Τώρα δεν τον περικυκλώνουν στον δρόμο για να του σφίξουν το χέρι, δεν του εκφράζουν τη στήριξή τους.

Σε μία μισοάδεια αίθουσα στο κινηματοθέατρο Αστόρια με λιγοστά φώτα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλυε την πρόταση του κόμματος.

Μία ρήξη που ποτέ δεν έγινε, μία ελπίδα που χάθηκε. Ένας κόσμος που απογοητευμένος στρίβει το κεφάλι δεξιά.

Θυμηθείτε και σε βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ek2Zka7HXNQ”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...

Το Κόσοβο, η Ντόρα, οι Αμερικανοί με τη βάση τους κι ένας ορατός κίνδυνος για την Ελλάδα…

Η έκθεση/εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του...