19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

Πώς βλέπουν μαθητές το δράμα του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα

Ημερομηνία:

Μικρή μου Γάζα… η οργή σου, οργή μου κι ο πόνος σου, πόνος μου

σκέψεις και συναισθήματα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, με αφορμή μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης

Μικρή μου Γάζα,

θέλω τόσα πολλά να σου πω, μα δεν υπάρχουν λέξεις. Μακάρι να έβρισκα εκείνη τη μαγική γλώσσα, που οι λέξεις της θα γιάτρευαν μονομιάς τις πληγές σου, τον πόνο σου, την απόγνωσή σου! Μα τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει. Αποφάσισα, λοιπόν, να σου μιλήσω με τη γλώσσα της καρδιάς. Αυτή, έτσι κι αλλιώς, πάντα τα καταφέρνει και γλυκαίνει τον πόνο, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ξέρω ότι είσαι σε απόγνωση, πολιορκημένη τόσα χρόνια από το Ισραήλ, αποκομμένη και απομονωμένη από την υπόλοιπη Παλαιστίνη και τον άλλο κόσμο. Βομβαρδισμένη, τρομοκρατημένη, βαθιά πληγωμένη από το φυλετικό εθνικισμό, το θρησκευτικό φανατισμό, τα πολιτικά συμφέροντα και τις σκοπιμότητες. Ζεις τον παραλογισμό και τη βαρβαρότητα του Ισραήλ, βλέπεις τα παιδιά σου να αφανίζονται, και, ταυτόχρονα, βιώνεις τις συνέπειες της ενδοπαλαιστινιακής διαμάχης και της κατάχρησης εξουσίας. Και όμως, αντιστέκεσαι και ελπίζεις….

Μικρή μου Γάζα,

η αλληλεγγύη, λένε, είναι το όπλο των λαών! Θέλω να σου πω, ότι εδώ στη Μεσογειακή γειτονιά μας, στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στην Ηλιούπολη υπάρχει ένα σχολείο, υπάρχουν παιδιά με τους δασκάλους τους, που σε αγαπάνε πολύ και προσπαθούν, με όσες δυνάμεις έχουν, να μιλήσουν στον κόσμο για σένα και για ολόκληρη την Παλαιστίνη και να σε υποστηρίξουν.

Άκου τις φωνές των μαθητών μου, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους πλημμύρισαν, αφού διάβασαν και παρουσίασαν τους μονολόγους που έγραψαν οι συνομήλικοί τους Παλαιστίνιοι μαθητές*. Είμαι σίγουρη πως τα λόγια τους θα διασχίσουν τη Μεσόγειο, θα σπάσουν τον αποκλεισμό, θα αγγίξουν γλυκά τις ακτές σου και θα αναζητήσουν το δρόμο για να φτάσουν στις πληγωμένες καρδιές των παιδιών σου.

Χρωστάω χάρη στους μαθητές μου, γιατί με την αφοσίωσή τους σε μια αυθόρμητη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο λαό σου και με την έκρηξη συγκινήσεων και συναισθημάτων που βίωσαν οι ίδιοι και προκάλεσαν σε όλους εμάς, με έχουν κάνει την πιο ευτυχισμένη καθηγήτρια του κόσμου όλου.

Άκου λοιπόν , τι έχουν να σου πουν…

Ευγενία Σιούτη
καθηγήτρια 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ 9/7

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...