17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Πώς η Νέα Υόρκη νίκησε τους αντιεμβολιαστές

Ημερομηνία:

Νωρίτερα τον Σεπτέμβρη, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έθεσε τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρύξει την πόλη από τον Απρίλιο, για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ξεσπάσματος ιλαράς εδώ και 30 χρόνια.

Κατά τους εννέα μήνες από τον Οκτώβριο του 2018, η Νέα Υόρκη είχε 654 κρούσματα του ιού της ιλαράς, με 52 άτομα να νοσηλεύονται και 16 εξ αυτών να απαιτούν τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Το 80% όσων νόσησαν ήταν παιδιά, ενώ το 73% δεν είχε εμβολιαστεί, το 7% δεν είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και το 15% δε γνώριζε την κατάσταση εμβολιασμού του.

Τα μέτρα που έλαβαν ο Δήμος και ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, περιελάμβαναν την κατάργηση της θρησκευτικής και ιδεολογικής απαλλαγής από τους απαραίτητους εμβολιασμούς για τα παιδιά σχολικής ηλικίας και την μη αποδοχή των ανεμβολίαστων μαθητών στα δημόσια και θρησκευτικά σχολεία.

Ο Δήμος απασχόλησε 500 άτομα και ξόδεψε περίπου έξι εκατ. δολάρια για την παροχή 15.541 δόσεων του εμβολίου της ιλαράς και επιτόπιας ενημέρωσης των πολιτών με έντυπο υλικό, αφίσες, διαφημίσεις και συνελεύσεις γειτονιάς.

Το ξέσπασμα ιλαράς επικεντρώθηκε σε γειτονιές του Μπρούκλιν στις οποίες κατοικούν υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι, που αρνούνται τον εμβολιασμό για αυτούς και τα παιδιά τους. Εξαπλώθηκε και στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη ήρθη λόγω της παρόδου δύο περιόδων επώασης, δηλαδή 42 ημερών, χωρίς νέο κρούσμα ιλαράς. Όμως οι ΗΠΑ εν συνόλω βρίσκονται σε οριακό επίπεδο. Μόνο φέτος έχουν καταγραφεί 1.234 κρούσματα ιλαράς, αριθμός που δεν έχει υπάρξει από το 1992.

Πριν τη διάδοση του εμβολίου της ιλαράς στις ΗΠΑ το 1963, καταγράφονταν περίπου τέσσερα εκατ. κρούσματα ανά έτος, με 400-500 θανάτους.

info-war.gr με πληροφορίες από το wsws.org 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ