22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Πώς η Creta Farms «εξάγει» την Ελλάδα και κερδίζει

Ημερομηνία:

Στα πρότυπα της παγκοσμίως κατοχυρωμένης πατέντας «Εν Ελλάδι», το νέο brand «Oliving» που αναπτύσσεται έχει στόχο να διεισδύσει αποτελεσματικά διεθνώς. Το όνομα προέρχεται από την ένωση των εννοιών ελαιολάδου (Olive oil) και της ισορροπημένης ζωής (well-living). Η συμμαχία με την Primo Meats στηρίζεται στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου συνεργασίας, το licensing agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms, το οποίο η εταιρεία ανέπτυξε στο πλαίσιο ανάπτυξής της στις διεθνείς αγορές.

Στα 7,5 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα της κρητικής επιχείρησης Creta Farms, στη διάρκεια της πενταετούς συμφωνίας παραχώρησης της πατέντας «Εν Ελλάδι» στην αυστραλιανή βιομηχανία Primo Meats, η οποία θα παράγει αλλαντικά με ελαιόλαδο.

Το νέο μοντέλο εξωστρέφειας της Creta Farms, που εγκαταλείπει σταδιακά τις άμεσες εξαγωγές από Ελλάδα, προβλέπει σε πρώτη φάση τη δημιουργία 33 και πλέον κωδικών αλλαντικών με ελαιόλαδο για τα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, τα οποία θα φέρουν το σήμα «Oliving by Hans». Το σήμα «Oliving» είναι αυτό με το οποίο θα δραστηριοποιείται γενικότερα στις αγορές εκτός Ελλάδος η Creta Farms. Ήδη η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται στα προϊόντα που παράγει η εταιρεία στην Ισπανία σε συνεργασία με την Argal, με την οποία η Creta Farms είχε συστήσει την εταιρεία Creta Farms Espana με κεντρικό σήμα το Creta Granjas.

«Με την αδειοδότηση χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα και έχεις γρήγορα κερδοφόρο αποτέλεσμα», όπως έχει επισημάνει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms. Η συμφωνία με τη μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών της Αυστραλίας, με μερίδιο άνω του 50%, προβλέπει την αδειοδότηση της αυστραλιανής εταιρείας από την Creta Farms, την παροχή τεχνογνωσίας και έχει ελάχιστη διάρκεια ισχύος τα πέντε χρόνια. Οι πωλήσεις της Primo Meats εκτιμάται ότι θα ανέλθουν συνολικά στην πενταετία σε περίπου στα 276 εκατ. ευρώ.

«Το λανσάρισμα του brand μας Oliving, με την ονομασία ‘Oliving by Hans’, ευελπιστούμε ότι θα αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να προσαρμόζουμε σε κάθε αγορά την καινοτομία μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκάστοτε καταναλωτή», όπως επισημαίνει ο Εμμανουήλ Δομαζάκης, πρόεδρος της εταιρείας. Μολονότι η συνολική ζήτηση στον κλάδο των αλλαντικών παραμένει στάσιμη, η κρητική εταιρεία αλλαντικών εμφάνισε φέτος αύξηση πωλήσεων 11% στο εξάμηνο και 33% στο δεύτερο τρίμηνο. Ανάλογη βελτίωση παρουσίασαν και τα οικονομικά της αποτελέσματα.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...