16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Πώς θέλουμε τη γειτονιά μας;”: Συζήτηση για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη

Ημερομηνία:

Με κείμενό της η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου αναρωτιέται “πώς θέλουμε τη γειτονιά μας” και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση με θέμα «στρατόπεδο Μαρκόπουλου, η επόμενη ημέρα» την Τετάρτη 13/12/17 στις 7,00 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

 

Παρόλο που δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς διοξείδιο του άνθρακα καταναλώνουν τα φυτά απελευθερώνοντας οξυγόνο, ξέρουμε ότι το πράσινο είναι ο πνεύμονας για κάθε πόλη. Αυτό το πράσινο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων, είναι ελάχιστο. Στην περιοχή δε του Αγ. Ιωάννη, το μόνο που υπάρχει είναι η.… πλατεία δικαστηρίων και το (απεριποίητο ακόμα παρ’ όλες τις εξαγγελίες), παρκάκι κάτω απ το 8ο δημοτικό σχολείο.

Οι ελεύθεροι χώροι όπου μπορεί κανείς να περπατήσει, να τρέξει, να παίξει, να κάνει βόλτα με τα παιδιά του, να κάνει ποδήλατο άφοβα , είναι όνειρο θερινής νυκτός. Το πιο κοντινό μέρος είναι οι Άγιοι Απόστολοι!

Απ’ τη μια πλευρά λοιπόν παρατηρείται μια τεράστια έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων αναψυχής κι απ’ την άλλη, στην περιοχή υπάρχει μια μεγάλη έκταση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μ αυτούς τους τρόπους. Είναι το στρατόπεδο Μαρκόπουλου, που εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί, γι αυτό εξ’ άλλου βρίσκεται και στη λίστα των υπό παραχώρηση στρατοπέδων του αρμόδιου υπουργείου.

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου δραστηριοποιείται από το 2006, με στόχο να παραχωρηθεί το σύνολο του στρατοπέδου στο Δήμο για τη δημιουργία πάρκου, ένα αίτημα που υποστηρίχθηκε από δεκάδες τοπικούς φορείς και χιλιάδες πολίτες των Χανίων, όλα αυτά τα χρόνια.

Οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές δεν έδωσαν τη σημασία που απαιτείται στο θέμα αυτό. Ξεκινώντας από το Βιρβιδάκη που ήθελε να πολεοδομήσει και τσιμεντοποιήσει το στρατόπεδο, περάσαμε στον Σκουλάκη που ήρθε, είδε και απήλθε και καταλήξαμε στο Βάμβουκα, που πριν καλά-καλά καταλάβει τι γίνεται, άρχισε τα παζάρια για να το ανταλλάξει με περιουσία του Δήμου στο Ακρωτήρι.

Σήμερα γίνονται συζητήσεις για το μέλλον του στρατοπέδου, από αρμόδιους και αναρμόδιους, παράγοντες και παραγοντίσκους, χωρίς όμως να συμμετέχουν σ’ αυτές τις συζητήσεις οι ενδιαφερόμενοι, οι κάτοικοι της περιοχής και οι πολίτες των Χανίων.

Για το λόγο αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση με θέμα «στρατόπεδο Μαρκόπουλου, η επόμενη ημέρα» την Τετάρτη 13/12/17 στις 7,00 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23. Εκεί θα συζητήσουμε πώς ονειρευόμαστε να αξιοποιήσουμε το χώρο του στρατοπέδου, προς όφελός μας.

Καλούμε όλους και όλες που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να δραστηριοποιηθούν μέσα από τη δράση της Πρωτοβουλίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...