18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πώς μας θυμίζει ο κ. Παπαδερός την υπόθεση «Ρίχτερ»

Ημερομηνία:

Και αυτόν τον ανύπαρκτο σύλλογο των απανταχού του κόσμου Φλωριανών που τάσσονταν με την γραμμή «Ρίχτερ». Δηλαδή οι θύτες και τα θύματα είναι το ίδιο. Ή μάλλον τα θύματα είναι κατώτερα όντα αφού τόλμησαν και αντιστάθηκαν στους εξ ουρανού κατελθόντες για να μας κατακτήσουν ιππότε.

Κύριε Παπαδερέ, αφού μεσολαβείς στον Παγκόσμιο Σύλλογο Κρητών για να μεσολαβήσουν – άκουσον άκουσον – στο Γερμανικό Ταμείο να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του Μνημείου των δικών μας νεκρών. Αφού λοιπόν ενδιαφέρεσαι ειλικρινά για το μνημείο, γιατί δεν ενδιαφέρεσαι και πατριωτικά; Αλλά γίνεσαι γέφυρα κουκουλώματος εγκλημάτων;

Γιατί λοιπόν δεν εισηγείσαι σ’ αυτό το Παγκόσμιο όπως επικαλείσαι Συμβούλιο να κάνουν έναν μικρό έρανο μεταξύ τους, παγκόσμιος σύλλογος είναι αυτός, και να φτιάξουν αυτοί το μνημείο;

Και η πλακέτα που θα μπει στο μνημείο ν’ αναγράφει όλο τιμή και περηφάνεια: «Κατασκευάσθηκε τιμής ένεκεν στους νεκρούς μας, σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι από τον Σύλλογο Κρητών. Και όχι αυτή η επαίσχυντη ταμπέλα που θα μπει : «Κατασκευάσθηκε από τους Γερμανούς!!» Που ανήκουν σ’ ένα ανώτερο είδος, που τιμούν τους νεκρούς που δημιουργούν με τους πολέμους τους και δεν τους βανδαλίζουν όπως οι ξεφτιλισμένοι Έλληνες. Αυτό θα υπονοεί η πλακέτα τους.

Ντροπή λοιπόν σ’ αυτούς που λειαίνουν το έδαφος γι’ αυτές τις μεθοδεύσεις. Ντροπή σ’ αυτούς που δεν τιμούν την Λευτεριά! Ντροπή στους υποτελείς.

Β.Κ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...