15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Π. Καμμένος: Οι Νατοϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα παραμένουν και επεκτείνονται – Οι αεροπορικές δραστηριότητες να μεταφερθούν στην Κάρπαθο | Φωτός

Ημερομηνία:

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίες όπως υποστήριξε πάνε καλά, εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης για τα 74 χρόνια της καταστροφής της Κανδάνου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

«Οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά. Θέλω να σας πω ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει δοθεί. Ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στην επέτειο του ολοκαυτώματος της Κανδάνου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε.

«Σήμερα εδώ στην Κάνδανο τιμούμε τους νεκρούς της Γερμανικής θηριωδίας. Κατάσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό. Νόμιζαν ότι ξερίζωσαν την Κάνδανο. Αλλά η Κάνδανος ξαναρίζωσε μαζί με τους ανθρώπους της. Γιατί οι θηριωδίες του ναζισμού δεν καταφέρνουν ποτέ να εξαλείψουν ένα έθνος το οποίο μάχεται για την αξιοπρέπεια του για την εθνική του κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα.

Όσοι και αν προσπάθησαν να χτυπήσουν τον ελληνισμό είτε με πολεμικά μέσα , είτε με οικονομικά μέσα να ξέρουν ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται ποτέ».

Σε δηλώσεις του στα Χανιά, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ανάπτυξη των αεροδρομίων της χώρας.

«Θα αναπτυχθούν τα αεροδρόμια τα στρατιωτικά, ξεχωριστά από τα πολιτικά αεροδρόμια. Ο σκοπός μας είναι καταρχάς να ενισχυθούν οι μονάδες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας -οι Νατοϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα παραμένουν και επεκτείνονται.

Η πρόταση της Ελλάδος προς το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα αεροπορική που είναι στη Σούδα για να διευκολύνει την κάθοδο των τουριστικών αεροσκαφών, και να μπορέσουν να υπάρχουν και μεγαλύτεροι χώροι στη διάθεση της συμμαχίας να πάνε στην Κάρπαθο.

Αυτή είναι μια πρόταση η οποία θα εξεταστεί στα επόμενα υπουργικά συμβούλια».

Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι πάγια θέση, δική του και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, είναι ότι «το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να αποκρατικοποιηθεί, έχει ένα πενταετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του», ενώ επισήμανε την ανάγκη η Κρήτη να αποκτήσει ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο.

Το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το δημαρχείο Πλατανιά και συζήτησε με τον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη τρόπους αξιοποίησης από την τοπική κοινωνία του αεροδρομίου Μάλεμε, ενώ κατευθυνόμενος προς την Κάνδανο επισκέφθηκε και το πάρκο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων στη θέση « Νερατζιά».

AΠΕ-ΜΠΕ

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ