16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Π. Λαφαζάνης από Κάνδανο: Ψήφισαν μαζί το μνημόνιο και θάβουν τις γερμανικές επανορθώσεις – Δημοψήφισμα για το αεροδρόμιο Χανίων | Βίντεο

Ημερομηνία:

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε από τα Χανιά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από την Κάνδανο, όπου βρέθηκε, τους κατηγόρησε ότι πάνε μαζί για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο ενώ παρουσιάστηκε καυστικός και προς τους δύο ως προς το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Λαφαζάνης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κανδάνου που θυμίζει την καταστροφή του χωριού κατά τη γερμανική κατοχή και αμέσως μετά υποστήριξε με δηλώσεις του ότι οι μνημονιακές, όπως τις αποκάλεσε, πολιτικές δυνάμεις δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Είναι ντροπή και όνειδος αυτές τις ώρες οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις να μην διεκδικούν ούτε το κατοχικό δάνειο ούτε τις αποζημιώσεις. Ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο και θάβουν και το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Εξάλλου, χαρακτήρισε μνημονιακούς εταίρους τους κυρίους Τσίπρα και Μεϊμαράκη, λέγοντας: «Και αυτήν τη στιγμή έχουμε ένα κωμικό θέαμα. Βλέπουμε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκλιπαρεί τον Τσίπρα για να κάνουν μαζί κυβέρνηση και τον Τσίπρα να ακολουθεί μια τακτική που λέει, τράβα με και ας κλαίω.

»Δύο μνημονιακοί συνεταίροι που ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο πάνε για συγκυβέρνηση μετεκλογικά για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Οι κυβερνήσεις όμως που εφαρμόζουν μνημόνια είναι κυβερνήσεις πολιτικών υπαλλήλων. Και εφαρμόζοντας το μνημόνιο θα έχουμε μια κυβέρνηση οπερετική μια κυβέρνηση εξαρτημένη και εντολοδόχο. Εφιάλτη για την Ελλάδα και το μέλλον της».

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο των Χανίων συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων εκφράζοντας τη ριζική του αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας.

«Εμείς λέμε ότι τα αεροδρόμιά μας δεν πρέπει να πουληθούν. Δεν πρέπει να πουληθεί ο τουρισμός μας οι τοπικές κοινωνίες, οι τοπικές οικονομίες», είπε επισημαίνοντας ότι η θέση της Λαϊκής Ενότητας είναι δημόσια λιμάνια και αεροδρόμια.

Και δεν έμεινε εκεί αφού συνέχισε προτρέποντας τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νησιών και να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση δημοψηφίσματος.

«Να γίνει δημοψήφισμα και να δούμε τι λένε οι Χανιώτες: Θέλουν να δώσουν στους Γερμανούς το αεροδρόμιο; Ή θέλουν να το διατηρήσουν δημόσιο και να το κάνουν πιο αποτελεσματικό εις όφελος της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού;», είπε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης.

Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο

Untitled

Νωρίτερα, από το νοσοκομείο Χανίων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι η χώρα οδεύει σε κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Λαφαζάνης το πρωί στο νοσοκομείο της πόλης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών του ιδρύματος.

"google ad"

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά χαρακτήρισε την κατάσταση τόσο στο Νοσοκομείο Χανίων όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τραγική, μίλησε για τις τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο Χανίων υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε: «Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών και αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν».

«Αυτό το μετεκλογικό κυβερνητικό συνοικέσιο θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Γιατί έχει ένα μόνο σκοπό. Να εφαρμοστεί με σκληρότατο τρόπο το τρίτο μνημόνιο» είπε.

«Δεν αξίζει η Ελλάδα μια τέτοια τύχη. Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την στιγμή ελπίδα και ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν τα μνημόνια. Ακυρώνουν τη δημοκρατία, σημαίνουν εθνική υποτέλεια. Το τρίτο μνημόνιο σημαίνει λιτότητα και ξεπούλημα της πατρίδας μας σημαίνει φορολεηλασία.

»Επομένως θέλουμε την ελπίδα και για να φέρουμε την ελπίδα σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να ακυρώσουμε τα μνημόνια».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ακόμα ότι «η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας είναι η Λαϊκή Ενότητα».

Όπως είπε, η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια και τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας εθνικό και δημοκρατικό για την επιβίωση και τη σωτηρία του τόπου.

Κατέθεσε επίσης πρόταση για αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα όπως είπε, προέλευσης των εισοδημάτων.

Πρότεινε, τέλος, την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Δείτε σχετικό βίντεο για την επίσκεψη Π. Λαφαζάνη στο νοσοκομείο Χανίων πατώντας ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ