14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Π. Πολάκης: Ναι στην παραχώρηση αεροδρομίου Μάλεμε και Στρατόπεδου Μαρκόπουλου “τώρα που θα μπούμε σε ήρεμα νερά”

Ημερομηνία:

Ειδήσεις είχε η χθεσινή κεντρική εκδήλωση για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο αεροδρόμιο Μάλεμε.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στάθηκε στο χρόνιο αίτημα του Δήμου Πλατανιά για παράδοση του αεροδρομίου Μάλεμε λέγοντας ότι θα εκπληρωθεί το αίτημα του Δήμου όπως και το αντίστοιχο αίτημα για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Είπε πιο συγκεκριμένα:

“Είναι σαφές ότι συμφωνούμε και τώρα πλέον που τελειώνουμε με την τυρρανία της αξιολόγησης, είναι σαφές ότι κάποια πράγματα θα μπούνε πολύ γρήγορα μπροστά. Η δικιά μου συμφωνία και η συμφωνία και των άλλων βουλευτών σε σχέση με αυτό υπάρχει και όχι μόνο εδώ αλλά και για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου στα Χανιά. Πιστεύω ότι τώρα που θα μπούμε σε κάποια ήρεμα νερά, ότι θα δώσουμε κάποια συγκεκριμένα θετικά αντισταθμίσματα στην κοινωνία μας.”

Nα υπενθυμίσουμε ότι με αφορμή δηλώσεις του Πάνου Καμμένου τον Απρίλη του 2016 για μετατροπή του αεροδρομίου Μάλεμε σε γήπεδο γκολφ, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης είχε δηλώσεις σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου:

“Πρέπει να υπάρχει ένας χώρος, το λιγότερο 50 με 70 στρεμμάτων, στον οποίο δε θα υπάρχει απλά ένα σημείο με υποχρέωση ιστορικής αναφοράς αλλά θα λειτουργει και ως ένα θεματικό ιστορικό πάρκο που θα είναι επισκέψιμο προς όλους. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αναπτύξουμε τον θεματικό ιστορικο τουρισμό που θα έχει να κανει με την ανάδειξη της ιστορίας μας και την ιστορική αναζήτηση των επισκεπτών του νησιού.”

Πάντως, δεν ήταν αντίθετος στη δημιουργία γηπέδου γκολδ αρκεί να “προκύπτει από μία μελέτη”

Είχε πει πιο συγκεκριμένα:

“Δε λέω αυτή τη στιγμή ότι είμαι κάθετα αντίθετος στο γκολφ αλλά δε μπορείς να λες αβίαστα κάτι αν δεν προκύπτει από μία μελέτη όπου τα συνολικά της οφέλη θα είναι τέτοια που θα μπορεί να υπάρχει μια συνολικη τοπική ανάπτυξη στην περιοχή.  Δε γίνεται τη μία μέρα να λέμε το ένα, την άλλη κάτι άλλο, και την παράλλη κάτι άλλο πάλι. Τη μία λένε αερολέσχες, σήμερα γκολφ, αύριο φόρμουλα ένα. Χρειάζεται μια σοβαρότητα.”

Χθες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε ότι με την λήξη της αξιολόγησης θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση τόσο αεροδρομίου Μάλεμε όσο και του στρατόπεδου Μαρκοπούλου στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα στην ομιλία του, ο  κ. Πολάκης, εστίασε στις πολιτικές που επαναφέρουν τον φασισμό στο προσκήνιο την Ευρώπη:

«Σήμερα δυστυχώς βλέπουμε τους απογόνους των Ναζί να ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη, σε κάποιες χώρες μειοψηφικά όπως στην δική μας και σε κάποιες επικίνδυνα. Αυτό δεν έγινε τυχαία, η κυρίαρχη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία, έχει επιβάλει μία ασφυκτική λιτότητα σε όλους τους λαούς, εξαπολύοντας ένα πόλεμο, αυτή τη φορά όχι με αλεξιπτωτιστές, όχι με πολυβόλα και μεραρχίας αλλά με το χρήμα και το χρέος.

Αυτή η ιστορία της λιτότητας έχει οδηγήσει τεράστια κοινωνικά στρώματα στην Ευρώπη στο περιθώριο και εκεί καρπίζει η λογική του μίσους και του ναζισμού. Υπάρχει ένα δίλημμα στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Ή θα πάρει μια στροφή προς την ανάπτυξη, τη χαλάρωση της λιτότητας, και τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Ή, δε θα υπάρξει, και θα ξαναζήσουμε πολύ άγριες εποχές. Αυτό είναι το δίλημμα, αυτό παλεύουμε και ως χώρα.

Παραλάβαμε μία χώρα σε επιτροπεία, μία χώρα στην οποία δεν έκαναν κουμάντο οι πολιτικές δυνάμεις όπως πριν από κάποια χρόνια και το 2010 χρεοκοπήσαμε. Χρεωκοπήσαμε λόγω ενός κοινωνικού συμβολαίου, των προηγούμενο 40 χρόνων, όπου συσσωρεύτηκε 320 δισεκατομμύρια χρέος, τα 150 από εξοπλισμούς, μαύρο χρήμα, τα 1οο από δημόσια έργα, και τα 85 από το χώρο της υγείας. Αυτό χρεοκόπησε τη χώρα.

"google ad"

Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με την αυριανή διαφαινόμενη συμφωνία, που προήλθε μετά από οδυνηρό συμβιβασμό, φαίνεται να υπάρχει μία συνολική ρύθμιση του χρέους, θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για μία άλλη χώρα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...