17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Π. Πολάκης: “ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ από τη φωλιά του ο Σημιτης για να στηρίξει το Μητσοτακη”

Ημερομηνία:

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Παύλος Πολάκης την παρέμβαση Σημίτη σε σχέση με το πώς πρέπει να κάνουν αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα του κορωνοϊού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως το προξενιό του «εκσυγχρονισμού» (που ήταν η αρχή του τέλους του ΠΑΣΟΚ ) με το σύστημα Μητσοτακη εντος ΝΔ ,είναι πολύ βαθύ ,έχει χτιστεί με υλικούς ορους συμφερόντων συγκεκριμένων Οικονομικων κέντρων και βέβαια είναι το επιτελείο που μέσα από την παρακυβέρνηση Μαξίμου του «επιτελικού κρατους» του Κυριακου κυβερνα και σήμερα ξανά τη χώρα!

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ!

Τη διάχυση του εκμαυλισμού και της διαφθοράς που επι των ημερών σου έγινε νόμος κίνησης της κοινωνίας ,τη διαπλοκή που δημιούργησες και γιγάντωσες και χρεωκόπησε τη χώρα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!

Αν θέλεις να παίξεις εσυ σήμερα το ρόλο του «προξενητή» Καρατζα ,διοικητή της Εθνικης τραπεζας της περιόδου της πρωθυπουργίας σου,για νέες κυβερνητικές λύσεις τώρα που σκοτεινιάζει η λάμψη των Μωυσυδων ,στο λέω καθαρά: ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ,όσο και αν σε προβάλλει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη ,ΟΥΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ πέρα από αυτούς που χρόνια ταϊζετε και κατοικοεδρεύουν Κολωνάκι και Κεφαλάρι μεριά!!

Η ιστορία ΔΕΝ ξαναγράφεται με τα ίδια φτηνά δικά σου υλικά ,ειδικά τώρα που η εποχή ζητάει απαντήσεις πέρα από τα όρια της «αναπτυξης με το δανεισμό του φθηνού ευρώ» και των «μεγάλων έργων της Ολυμπιάδας» που τα φάγανε οι τσιμενταδες και οι σιδεράδες του «εθνικού κορμού» και σήμερα στέκουν όλα ερείπια ..

Ο εκσυγχρονισμός σας ήταν σύμφυτος με τη διαφθορά γέννησε τα τέρατα της Νοβαρτις του ΚΕΕΛΠΝΟ,του χρηματιστηρίου,τα δάνεια χωρίς μέτρο και αύριο,η «ανάπτυξη» σας ήταν για τους λίγους που τρώγανε το τραπέζι και ρίχναν ψίχουλα από το μαύρο χρήμα στο πόπολο ,ήταν για το παρασιτικό μεταπρατικό κεφάλαιο των μεσαζόντων και εισαγωγέων που κατέστρεψαν την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση της Ελλάδας ,ήταν αυτή που γέννησε τους νεόπλουτους της μεζονέτας από τα ανώτερα στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομεα που που έτρωγαν μέρος από τις μίζες!!

Η Αριστερά του σήμερα ,ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, -που ΑΝΕΤΑΞΕ τη χώρα από τα μνημόνια της χρεοκοπίας που εσείς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ,Καραμανλής,Σαμαράς,Μητσοτάκης ) μας ρίξατε και μας κατακρεουργήσατε το 2010-14

-που έχει πια την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας

– που έχει και τη θέληση και τη συγκρότηση και τους άξιους και τους τίμιους και τους αποφασισμένους

Θα καλέσει σύντομα το λαό να στηρίξει ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ανασυγκρότησης των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας με ορίζοντα για τα επόμενα 20 χρόνια. Με δημοκρατία ,με αλληλεγγύη,με κοινωνικό κράτος ,με άλλο κοινωνικό συμβόλαιο αμοιβης και προστασιας της εργασιας ,με αναδιανομή του πλούτου υπέρ των μικρομεσαίων ,της αγροτιας ,της νεας μορφωμενης γενιας και όχι των 100 οικογενειών που της πίνουν το αίμα εδώ και 70 χρόνια !

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ,ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΡΟΛΟ !! Γι αυτό σκέψου τι έκανες και γράψε κάνα βιβλίο καθώς θα μετανιώνεις….Αλλά μέχρι εκεί!

Και να το ξερεις :Η δεύτερη φορά θάναι αλλιώς ….και στις τράπεζες και στην τιμωρία των ενόχων

"google ad"

Τι λέει ο Κώστας Σημίτης

Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση σημειώνοντας πως «θα έπρεπε να βοηθήσει σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων αντί να επιβεβαιώνει κάθε φορά μια γνωστή αντιπαλότητα, χωρίς να αναδεικνύει το ουσιαστικό περιεχόμενο των διαφορών».

Κλείνοντας το άρθρο του ο κ. Σημίτης σημειώνει: « Οσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται. Αλλά η κοινή γνώμη δεν χρειάζεται την άρνηση. Για να απαιτήσει τα αναγκαία και σωστά από την κυβέρνηση χρειάζεται πληροφόρηση, τεκμηρίωση, δημιουργικότητα. Τότε μόνο θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει δρόμους άλλους από εκείνους που της υπαγορεύει η κυβέρνηση και να αναθέσει σε όσους έχουν διαφορετικές ευθύνες την εξουσία».

Αναλυτικά το άρθρο το Κώστα Σημίτη στα Νέα:

Αντιπολίτευση;

Στις εφημερίδες διαβάζουμε και στο ραδιόφωνο ακούμε μετά τις κυβερνητικές δηλώσεις και τις σχετικές απαντήσεις της αντιπολίτευσης. Αυτή η ανταλλαγή απόψεων έχει ελάχιστο ενδιαφέρον. Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να βοηθήσει σε μια πληρέστερη εικόνα της αντιμετώπισης των προβλημάτων αντί να επιβεβαιώνει κάθε φορά μια γνωστή αντιπαλότητα, χωρίς να αναδεικνύει το ουσιαστικό περιεχόμενο των διαφορών. Ενα παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το νέο lockdown και τα πολιτικά σχόλια που ακολούθησαν. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης προσωποποιεί το θέμα. Θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός «δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος… για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown». Ποια γεγονότα θεωρεί ως παλινωδία; Τον τουρισμό, τις καλοκαιρινές διακοπές; Αλλά αυτά υπήρχαν και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Οπως και σε άλλα κράτη, οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται συναρτώνται με τις εξελίξεις όσο και την ανάγκη οι δομές της κοινωνίας να εξακολουθούν να λειτουργούν. Αλλο κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε «τους αυτοσχεδιασμός της κυβέρνησης που αποτυγχάνουν και τη χρησιμοποίηση ως ασπίδας τους επιστήμονες». Ποιοι είναι οι «αυτοσχεδιασμοί» της κυβέρνησης δεν αναφέρεται. Οσον αφορά την «επίκληση» της γνώμης των επιστημόνων, τα κράτη της Ευρώπης ζήτησαν και ζητούν την εισήγηση των επιστημόνων. Συζητούν μαζί τους, προσπαθούν να διαμορφώσουν με βάση τις εισηγήσεις τους, που δεν συμπίπτουν πολλές φορές, τα αναγκαία μέτρα λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους, που είναι υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να εξετάζει.

Οι δηλώσεις αυτές της αντιπολίτευσης δεν είναι εξαίρεση σε σχέση με δηλώσεις της και για άλλα θέματα. Ο τρόπος αυτός αντίδρασης δείχνει μία από τις μεγάλες αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής. Η αντιπολίτευση πρέπει να εκφράζεται. Αλλά χρέος της είναι επίσης, όταν επισημαίνει τις αρνητικές πλευρές της κυβερνητικής δραστηριότητας, να έχει και η ίδια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένα κατανοητό και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης. Σχέδιο εφικτό και σε θέση να βελτιώνει τις εσφαλμένες κυβερνητικές πολιτικές. Οσον αφορά την επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίες. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται. Αλλά η κοινή γνώμη δεν χρειάζεται την άρνηση. Για να απαιτήσει τα αναγκαία και σωστά από την κυβέρνηση χρειάζεται πληροφόρηση, τεκμηρίωση, δημιουργικότητα. Τότε μόνο θα είναι πρόθυμη να ακολουθήσει δρόμους άλλους από εκείνους που της υπαγορεύει η κυβέρνηση και να αναθέσει σε όσους έχουν διαφορετικές ευθύνες την εξουσία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...