13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Π. Πολάκης: Προσοχή! Ακολουθεί ποστ για ΚΥΝΗΓΙ-ΨΑΡΕΜΑ, βιωματικό και πολιτικό

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του ο Χανιώτης βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης αναφέρεται μέσα από τα δικά του βιώματα γιατί θεωρεί ότι πρέπει να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα:

Προσοχή ακολουθεί ποστ για ΚΥΝΗΓΙ-ΨΑΡΕΜΑ ,βιωματικό και πολιτικό .

Αφιερωμένο σε αυτούς τους αποστειρωμένους «αριστοαχρηστους» που μας κυβερνουν ,οι οποίοι πέντε ζωές να ζήσουν δεν θα τα καταλάβουν ….

Μεγάλωσα στα Σφακια από τότε που γεννήθηκα (1965) μέχρι πέντε χρονών.Στα 5,5 μου χρόνια με πήραν στο Ηράκλειο δυο αδερφές του πατέρα μου δασκάλες καθώς το χωριό μου δεν ειχε σχολείο για να πάω εκεί και να με «διαβάζουν» αυτές. Αυτές οι δυο γυναίκες η Βαγγελιτσα και η Μαρία ήταν οι δυο αδελφές από μια οικογένεια με 7 παιδιά που μπήκαν στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αθηνα ,τελειώνοντας το Εξατάξιο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακιων η μια το 1939 και η άλλη το 1941 . Φωτεινά μυαλά της εποχής τους ,αναγκάστηκαν ,μετά από το 1943 όταν οι Γερμανοί έκαψαν το πατρικό μου χωριό τον Καλλικράτη και σκότωσαν τον παππού μου Παύλο και όντας οι αμεσως επόμενες από το μεγαλύτερο αδερφό τους τον Πετρο(τον πατέρα μου) να αφιερωθούν,να μεγαλώσουν τα μικρότερα 4 αδέρφια τους από τα οποία ο ένας ο Γιωργης έμεινε στο χωριό μας τον Αργουλε και τον Καλλικράτη μαζί με τον πατέρα μου δουλεύοντας την περιουσία της οικογενειας σε πρόβατα -ελιές -μέλισσες που με τη βοήθεια των χρημάτων που έβγαζαν ως δασκάλες μεγάλωσε αρκετά και οι άλλοι τρεις έγιναν ο ένας καθηγητής Μαθηματικών (Μαρκος) και οι άλλοι δυο δασκαλοι(Θανάσης και Χαράλαμπος).
Αυτές οι δυο γυναίκες που έμειναν ανύπαντρες παρότι ήταν πολύ όμορφες και οι δυο λόγω της αφιέρωσης στα αδέρφια τους ,θεώρησαν υποχρέωση να βοηθήσουν να μορφωθούν και να σπουδάσουν τα παιδιά των δυο αδερφών τους που έμειναν στο χωριό, για να ζήσουμε εμεις καλύτερα .Ετσι έγινα και λόγω αυτης της βοήθειας εγώ Γιατρος, όπως ορκίστηκα και στον πατέρα μου όταν πέθανε το 1978 από εγκεφαλικά επεισόδια λόγω κολπικής μαρμαρυγης σε ηλικία 57 χρόνων .
Έκανα αυτή την εισαγωγή που φαντάζει ξένη με το θέμα της αναρτησης γιατί η αγάπη μου για τη φύση, το κυνήγι στην αρχή και το ψάρεμα μετά ,οφείλεται και δημιουργήθηκε από τις λίγες αλλά ΕΝΤΟΝΕΣ αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας με τον πατέρα μου τα καλοκαίρια ,τα Σαββατοκύριακα ,τα Χριστούγεννα και το Πάσχα από τα 6 μέχρι τα 13 μου χρόνια που βρισκόμουν στο χωριό και τον ακολουθούσα στα πρόβατα και στο κυνήγι .Ο πατερας μου ήταν πολύ καλός κυνηγός έχοντας πάντα πολύ καλά σκυλιά που τα εκπαίδευε ο ιδιος και η περιοχή που είχαμε τα πρόβατα πάνω από τον Αργουλε ανάμεσα στο Αργουλιανο φαράγγι και το φαράγγι του Περδικάρη (τα σύνορα με το νομό Ρεθύμνου ) ,εκείνα τα χρόνια της δεκαετιας του 70 είχαν πολύ κυνήγι .Δεν θα ξεχάσω ποτέ ,πρέπει να ήμουν Πεμπτη δημοτικού ,πως χτύπησε στον αέρα δυο περδικες που σήκωσα εγώ πετωντας μια πέτρα σε κάτι ελυγιες λιγο πιο κάτω από τη στάνη μας ,κρατωντας όχι κυνηγετικό όπλο …..(αυτοί που ξέρουν θα καταλάβουν τι εννοώ)
Σε αυτές τις βόλτες ένιωσα αυτήν την πρωτόγνωρη αίσθηση της καταιγίδας της αδρεναλίνης προσπαθώντας να ξετρυπώσεις το λαγό ,να πλησιάσεις τις πέρδικες ,να ξιπαστεις από το φτερούγισμα τους,να προλάβεις να σημαδέψεις και να πυροβολήσεις καθώς τρέχουν η πετούν αντίστοιχα.Να ανέβεις γκρεμνα και φαράγγια ,πέτρες και τροχάλους ,να περάσεις από Ρουματα και κακοτράχαλα μονοπάτια ,να μπλέξεις σε βάτους, σε κλαδιά ,σε σφάκες ,ελυγιές και ασπαλαθους ,να γρατσουνιστείς ,να πέσεις να σκονιστείς , να ιδρώσεις ,να λαχανιασεις, ,να βραχεις ,να κρυωσεις ,να μυρισεις νοτισμένο η ξερό χώμα και χίλια βότανα κι ανθους από λόφους, βουνά γκρεμνα και γουργουθες,για να πιάσεις στο τέλος το πολυπόθητο θήραμα .
ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ,που σίγουρα έρχεται από την εποχή που πρωτοπερπάτησε ο πρόγονος του σημερινού ανθρώπου στον πλανήτη γη ως συλλέκτης και κυνηγός τροφής ….ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΑΠΓΟΡΕΥΣΗΣ ,που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση λόγω των μέτρων για τον κορωναιο!!!!
Την ίδια στιγμή που επέτρεπε και επιτρέπει (καλώς) άλλες δραστηριότητες που έχουν σχέση με το βουνό (ορειβασία,αναρρίχηση,πεζοπορία)
Τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και μόνος σου η αντε με άλλον ένα για παρέα και μέσα στα πλαίσια του νομού -περιφερειακής ενότητας που κατοικεί ο καθένας ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!!!
Με αυστηρό έλεγχο που μπορεί να υπάρξει για να μην υπάρχουν μεγάλες παρέες ή τραπέζια σε ταβέρνες που έτσι κι αλλιώς είναι ΚΛΕΙΣΤΑ,καθόλου δεν θα επιβάρυνε την πορεία της πανδημιας το κυνήγι ,ίσα ίσα θα συντηρούσε μια οικονομική δραστηριότητα στα καταστήματα που πωλούν είδη κυνηγιού τα οποία ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ……..
Εκτός αν η επιμονή στην απαγόρευση συνδέεται με τον «κρυφό και ομολογημένο» πόθο της κυβέρνησης μετά την πανδημία να μην ανοίξουν τα μαγαζιά που απασχολούν κάποιους μικρομεσαίους σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και τη θέση και τα κέρδη τους ,να πάρουν τα υποκαταστήματα κάποιων μεγάλων αλυσίδων του κάθε τομεα!!!
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!!!
ΜΗΝ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ,ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ,ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ!
Ακούς Χαρδαλιά και Αραμπατζη;;;;
Αλλιώς είστε συμμέτοχοι και με προσωπική ευθύνη στο παραπάνω σχέδιο!!(Για τον ΑΔΩΝΗ δε μιλάω αυτός είναι από την αρχή όργανο των μεγάλων και τοχει δείξει,χώρια που από κυνήγι και ψάρεμα δεν καταλαβαίνει τι εννοούμε)

ΥΓ.Βγηκε μεγάλο και θα επανέλθω αύριο για το ψάρεμα .ΚΑΙ ΚΕΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ !!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...