21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Π. Σκουρλέτης: Όλοι έχουν πλέον καταλάβει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει στη διαπραγμάτευση

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι όλοι έχουν πλέον καταλάβει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει στη διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», διατύπωσε την άποψη ότι οι πρόσφατες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του Ντράγκι και άλλων, αλλά ακόμα και η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, αποδεικνύουν ότι  όλοι έχουν πλέον καταλάβει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει στη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Σκουρλέτης καυτηρίασε τη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στις οποίες καταλόγισε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ και τους λοιπούς θεσμούς, φοβούμενοι την κοινή γνώμη της Ευρώπης η οποία διάκειται ευμενώς έναντι της Ελλάδας, όπως υποστήριξε.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι όσα συμπεριλαμβάνονται στη 47σελιδη πρόταση που στείλαμε στους θεσμούς είναι πολύ πιο δίκαια από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το ύψος των οποίων η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεχτεί για το 2015 να ανέλθει στο 3%, ενώ η σημερινή διαπραγματεύεται να είναι ακόμα και κάτω από το 1%.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=N2fd9BQdFfQ”]

Διευκρίνισε ότι «τα προτεινόμενα μέτρα των 47 σελίδων δεν συνιστούν αναπτυξιακό πρόγραμμα» ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά ένα σχέδιο συμβιβασμού. Στο σύνολό τους να κρίνουμε τα μέτρα που θα έρθουν και πρέπει να διασφαλιστεί παράλληλα ότι πρέπει να μπούμε σε μια λογική απομείωσης του χρέους, πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με την υπογραφή Τσίπρα, η οποία δεν θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός προς όφελος του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια θα υπερψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας που να μην φέρει επωφελή συμφωνία για τη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας. Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση εξήγησε ότι επί 4 μήνες οι δανειστές προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο για να δημιουργήσουν οικονομική ασφυξία. Μάλιστα χαρακτήρισε «σύγκρουση» τις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Οι Ευρωπαίοι κρύβονται διαρκώς πίσω από τους θεσμούς, το Brussels Group, το ΔΝΤ. Θα έπρεπε να μπορεί ο ελληνικός λαός να μάθει τι άκουσαν οι διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης και ποιοι πραγματικά επιδιώκουν τη συμφωνία.

Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία «αλλά θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα μας μέχρι την τελευταία στιγμή». Μίλησε επίσης για τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον ελληνικό λαό και την παρούσα κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για τη διαπραγμάτευση.

Ο Π. Σκουρλέτης υιοθέτησε την άποψη η οποία έχει εκφραστεί από πολλά κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην πληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία.

“Τραγικό” χαρακτήρισε τέλος το γεγονός, αν ισχύουν, οι καταγγελίες του Π. Ρουμελιώτη για τους δημοσιογράφους που εκπαιδεύονταν από το ΔΝΤ.

Πληροφορίες από Αυγή και ΑΝΤ1

left.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...

Ρεσιτάλ για 2 πιάνα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία...

Με εκπροσώπους ΤΟΕΒ της Π.Ε. Χανίων ο Νίκος Καλογερής

Η επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας από το ΥΠΕΝ που...

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με...