27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ρέγκλινγκ: «ΟΧΙ» σε κούρεμα χρέους

Ημερομηνία:

Απέκλεισε το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε πως στις επιλογές για την ελάφρυνση του χρέους περιλαμβάνεται η επέκταση της περιόδου λήξης των δανείων, η αναστολή πληρωμής τόκων και η μεταβίβαση των κερδών των κεντρικών τραπεζών.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι δεν περιμένει ο ESM να είναι ο μοναδικός χρηματοδότης της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας των 86 δισ. ευρώ, καθώς και ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να παράσχει μέχρι το ποσό των 16 δισ. ευρώ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά μπορεί το ποσό να είναι και χαμηλότερο.

Όσον αφορά στις εκλογές στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ESM  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, ενώ πρόσθεσε πως αναμένει περισσότερη στήριξη από την ελληνική βουλή για την διάσωση.

Ωστόσο, ο κ. Ρέγκλινγκ διευκρίνισε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, καθώς και ότι κατανοεί τον σκεπτικισιμό σχετικά με τα πιθανά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Σαλπάρουν την Τετάρτη από την Κωνσταντινούπολη για να σπάσουν τον αποκλεισμό

Εκατοντάδες πολίτες από δεκάδες, πάνω από τριάντα χώρες του...