19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ρέθυμνο: Ιατρείο ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους

Ημερομηνία:

Την έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Παιδιών και Εφήβων το οποίο θα είναι αρωγός για την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών ψυχικής υγείας στο Ρέθυμνο, ανακοίνωσε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου

Την έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Παιδιών και Εφήβων το οποίο θα είναι αρωγός για την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών ψυχικής υγείας στο Ρέθυμνο, ανακοίνωσε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου.Το Ιατρείο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού.

Το ΚΨΥ έχει σημαντική παρουσία στο Νομό και έχει αναπτύξει κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την υποστήριξη των πολιτών που χρήζουν ανάγκης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει Εξωτερικό Ψυχιατρικό Ιατρείο, Μονάδα Ψυχολογικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου, Κοινωνική Υπηρεσία, Πρόγραμμα κατ’ οίκον επισκέψεων για τη πόλη του Ρεθύμνου, Συμβουλευτικό Σταθμό, Δίκτυο Εθελοντών, Ομάδες υποστήριξης και ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια οικογενειών που ένα μέλος τους έχει ψυχική ασθένεια.

Παράλληλα διατηρεί προγράμματα ομαδικής ψυχοθεραπείας, Κοινωνική Λέσχη με πρόγραμμα αυτοβοήθειας για άτομα με ψυχική ασθένεια, έχει δημιουργήσει Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου ενώ στις υπηρεσίες του συμπεριλαμβάνονται διαλέξεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από θέματα ψυχικής υγείας, παρεμβάσεις πρόληψης στην κοινότητα και ειδικές παρεμβάσεις στα σχολεία για ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας και εφηβείας καθώς και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου.

Το ΚΨΥ Ρεθύμνου, συνεργάζεται με Φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας (Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου, Ξενώνας, Κέντρο Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ κτλ.). Παράλληλα, εφαρμόζει προγράμματα πρακτικής άσκησης φοιτητών (Τμήμα Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Ηρακλείου). Επίσης υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα που αφορούν θέματα Ψυχικής Υγείας.

Για πληροφορίες σχετικά με το Ιατρείο Παιδιών και Εφήβων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 28310 20799 και 28310 20979.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...