15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ρέθυμνο: Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μασταμπά

Ημερομηνία:

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που μαινόταν από το μεσημέρι στην περιοχή του Μασταμπά στην πόλη του Ρεθύμνου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές.

Η μάχη δόθηκε με επίγειες και εναέριες δυνάμεις και γύρω στις 4 το απόγευμα είχαν καταφέρει να θέσουν όλα τα μέτωπα της φωτιάς υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση μεταξύ της οδού Κουρμούλη και του ΒΟΑΚ λίγο μετά το μεσημέρι. Λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε γρήγορα βόρεια της οδού Κουρμούλη προς τον λόφο του Τιμίου Σταυρού, απειλώντας σπίτια, ζωές έως και τις περιοχές προς την ταβέρνα Κορφή αλλά και απέναντι προς το Επισκοπείο.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 4 το απόγευμα έχοντας κάψει κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις και δέντρα. Οι πληροφορίες ήθελαν να έχει προκληθεί από αναμμένο τσιγάρο που πετάχτηκε από διερχόμενο όχημα από τον ΒΟΑΚ αλλά αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα έως την ώρα έκδοσης μας.

Για την κατάσβεση ενεργοποιήθηκαν στο σύνολο τους οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, εκκενώθηκαν έγκαιρα τα σχολεία και ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες ζωών ή κατοικιών.

Στο σημείο θα μείνουν δυνάμεις ασφαλείας για τυχόν αναζωπύρωση ενώ θα ξεκινήσουν διαδικασίες προανάκρισης για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...