16.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ρέθυμνο: Τα ΑμεΑ είναι από τους πρώτους που πληρώνουν την οικονομική κρίση

Ημερομηνία:

Κραυγή αγωνίας εκφράζει το αναπηρικό κίνημα στη χώρα μας εξαιτίας των τραγικών συνεπειών από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τα όσα επανέλαβε χθες το πρωί από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης. Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στα άτομα με αναπηρία και τα οποία ξεπερνούν το 56%, ενώ ζήτησε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει λύση εδώ και τώρα στο μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζουν τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας.

“Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης που πλήττει και την Ελλάδα”.

Αυτό επανέλαβε το πρωί από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης στο περιθώριο του προσυνεδριακού διαλόγου που γίνεται αυτό το διάστημα σε όλη τη χώρα ενόψει του 8ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της συνομοσπονδίας, που θα διεξαχθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του αναπηρικού κινήματος της χώρας, σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, δίδοντας βαρύτητα στον τομέα της υγείας. Υποστήριξε πως περίπου 60 χιλιάδες άτομα με αναπηρία σε όλη τη χώρα βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένα σ’ ένα τόπο κοινωνικού μαρτυρίου, όπως είναι το κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας.

Μεταξύ των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα είναι και η ανεργία, αφού τα ποσοστά στον τομέα αυτό είναι συγκλονιστικά.

Οι επόμενες κινήσεις του αναπηρικού κινήματος, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρδακαστάνη, θα επικεντρωθούν σε τρεις κατευθύνσεις με σκοπό να προστατευθεί η ζωή και καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, ενώ παράλληλα η εθνική συνομοσπονδία θα διεκδικήσει σοβαρές θεσμικές αλλαγές σε μείζονος σημασίας ζητήματα. Και ταυτόχρονα θα αναζητηθεί μια βαθιά αναδιοργάνωση του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό, οικονομικά βιώσιμο και πολιτικά αποτελεσματικό.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...