16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ραβασάκια προς τους «κόκκινους δανειολήπτες» ετοιμάζουν οι τράπεζες – Ποιοι κινδυνεύουν με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Ημερομηνία:

Το «χαρτί» του πλειστηριασμού ετοιμάζονται να ρίξουν στο τραπέζι οι τράπεζες σε μια ακόμη προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση προς τους δανειολήπτες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσείς τους, για να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Εκτός από τα ενημερωτικά «ραβασάκια» σε 180.000 δανειολήπτες, οι τράπεζες αναμένεται να στείλουν και διαταγές πληρωμής σε 20.000 δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που φέρουν εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Πρόκειται για δάνεια με μεγάλη καθυστέρηση, με τις αντικειμενικές αξίες της κατοικίας να ξεκινούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», από τα 40.000 ευρώ και να φτάνουν τα 80.000 ευρώ.

Σχεδόν όλοι πάντως οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που θα δουν το ραβασάκι των τραπεζών πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στον νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν κάνει έως τώρα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για να ρυθμίσουν το δάνειό τους και να κλειδώσουν την προστασία του σπιτιού τους.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τη Δευτέρα οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν προσωπικές επιστολές στους περίπου 180.000 οφειλέτες που εμπίπτουν στα κριτήρια υπαγωγής του νέου νόμου, το συνολικό χρέος των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Στόχος είναι η πληρέστερη δυνατή ενημέρωσή τους σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ