21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ραβασάκια σε 16.700 πολίτες στο Ρέθυμνο για τροχαίες παραβάσεις του 2011-2013

Ημερομηνία:

“Βροχή πέφτουν” τις τελευταίες ημέρες στο Ρέθυμνο, τα ειδοποιητήρια για κλήσεις παράνομης στάθμευσης που βεβαιώθηκαν από την ελληνική και την δημοτική αστυνομία, την τριετία 2011-2013.

Συνολικά, 16.700 είναι οι πολίτες που καλούνται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να πληρώσουν τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στοόνομά τους, ενώ -όπως είναι φυσικό- έντονες είναι και οι αντιδράσεις που καταγράφονται.

Ούτε εκατό, ούτε διακόσιοι, αλλά ούτε και τριακόσιοι ήταν οι πολίτες που τις τελευταίες ημέρες πήραν στα χέρια τους ένα ραβασάκι από το δήμο Ρεθύμνου, που τους καλούσε να εξοφλήσουν άμεσα τροχαίες παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί στο όνομά τους από την δημοτική και την ελληνική αστυνομία. Συνολικά, 16.700 ήταν τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν και αφορούν την τριετία 2011 – 2013!

Όπως εξηγεί στη «Ν.Τ.» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, τα ατομικά αυτά ειδοποιητήρια δεν περιέχουν προσαυξήσεις, αλλά αφορούν το αρχικό ποσό της παράβασης και μάλιστα το ύψος των οφειλών ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι χιλιάδες απλήρωτες κλήσεις όμως, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολλών δημοτών, οι οποίοι τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Ανάμεσα στους εξοργισμένους, είναι και η κα Μαρία Κωστάκη από το Ρέθυμνο, η οποία μιλώντας στην κάμερα της «Ν.Τ.» δεν έκρυψε την αγανάκτησή της για το μπιλιετάκι που έλαβε πρόσφατα.

Η κα Κωστάκη αναζητώντας το δίκιο που ισχυρίζεται ότι έχει, έφτασε στο σημείο να καταθέσει σήμερα ένσταση στην οικονομική υπηρεσία του δήμου, τηρώντας στάση αναμονής μέχρις ότου ν’ απαντήσει η υπηρεσία.

Με τις ειδοποιήσεις αυτές, οι πολίτες που είχαν στο παρελθόν κλήσεις για παράνομη στάθμευση τις οποίες ουδέποτε πλήρωσαν, καλούνται να προσέλθουν είτε στα ταμεία του δήμου είτε στα ΕΛΤΑ για να πληρώσουν τα χρέη τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που η παράβαση έχει εξοφληθεί και υπάρχει το σχετικό παραστατικό, οι δημότες πρέπει να προσκομίσουν τα στοιχεία εντός της προθεσμίας πληρωμής στον δήμο.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=w7YN1FU5UL8″]

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...