20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σταματά τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson το 2022

Ημερομηνία:

Ραγδαίες ενδέχεται να είναι οι εξελίξεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα μετά τα απανωτά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της La Stampa η Κομισιόν έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει το 2022 τα συμβόλαια με τις δύο αυτές εταιρείες. Η ιταλική εφημερίδα επικαλείται πηγές του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών κρατών της Ε.Ε. αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν αυτά τα εμβόλια δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και προσθέτει ότι οι Βρυξέλλες θα επικεντρωθούν στη χρήση εμβολίων mRNA, όπως είναι της Pfizer και της Moderna.

Στην περίπτωση της AstraZeneca τα πράγματα είναι γνωστά: Πέρα από τις τραγικές καθυστερήσεις και το μπρα ντε φερ πολλών εβδομάδων, οι καταγεγραμμένες παρενέργειες από το εμβόλιο της εταιρείας έχουν προκαλέσει σημαντική ανησυχία και έφεραν απαγορεύσεις και αλλαγή στρατηγικής σε πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, από χθες, η «βόμβα» των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson έφερε νέα αναστάτωση. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μελετά επισταμένως τις παρενέργειες που θυμίζουν τις αντίστοιχες της AstraZeneca και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές επιφυλασσόμενος να δώσει απαντήσεις όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

efsyn.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...