22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ραχήλ Μακρή: Αναγκαίο Plan B για έξοδο από το ευρώ

Ημερομηνία:

Για ανάγκη ύπαρξης «σχεδίου Β» για έξοδο από το ευρώ έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ραχήλ Μακρή ανέφερε πως αν και δεν προβλέπεται η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη «πλάνα πρέπει να υπάρχουν και να είναι τεκμηριωμένα».

Σχολιάζοντας τις θέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσα υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, σημείωσε ότι «ο κ. Λαπαβίτσας έχει την άποψή του και την τεκμηριώνει επιστημονικά γιατί είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος.

Πρόσθεσε δε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα ξέρετε… Δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε ότι δεν έχουμε απόψεις και να λέμε δεν έχουμε και πλάνα άσχετο αν έχει απορριφθεί σαν πλάνο Β από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρώ ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουνε ποτέ και είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχουνε πλάνα. Ακόμη και η Αμερική έχει εφαρμόσει πλάνα για την οικονομία που κάποιοι θα τα ονόμαζαν Σοβιέτ, για παράδειγμα όταν κρατικοποίησε τις τράπεζες» κατέληξε η Ραχήλ Μακρή.

Ξεκαθάρισε τέλος, ότι η συγκεκριμένη θέση της δε σχετίζεται με τα περί τυπώματος χρήματος, καθώς αυτό είναι «τελείως διαφορετικό… Αφορά το θέμα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, ήδη έχει εφαρμοστεί γατί μ’ αυτό τον τρόπο αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται το τραπεζικό σύστημα και πρόσθεσε μίλησα για κάτι που προβλέπεται στην ευρωζώνη στο θεσμικό κείμενο της ευρωζώνης».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ