25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ρωσία: Στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ για τους τζιχαντιστές

Ημερομηνία:

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει όπλα στο Ιράκ, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την ώρα που η Βαγδάτη προσπαθεί να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ενόψει των συνομιλιών που θα έχουν στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκρούσει τους τζιχαντιστές.

Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν το σαββατοκύριακο την πόλη Ραμάντι, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη ήττα για την κυβέρνηση της Βαγδάτης μέσα σε έναν χρόνο και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις αδυναμίες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και τους περιορισμούς των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

Χθες, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και την αρχαία πόλη Παλμύρα, στη γειτονική Συρία.

tovima.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ