23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ρόδος: Το δράμα των άνεργων ξενοδοχοϋπαλλήλων έφερε στο προσκήνιο η λιποθυμία της 9χρονης

Ημερομηνία:

Εκτός από τα πολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία που παραμένουν και τις ανησυχίες των ιδιοκτητών τους να κορυφώνονται για τη φετινή τουριστική σεζόν υπάρχει και η αθέατη όψη, αυτή των χιλάδων απελπισμένων άνεργων ξενοδοχοϋπαλλήλων που βλέπουν με ραγδαίους ρυθμούς τη φτωχοποίηση και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Αυτή η ιστορία βρήκε δραματικούς πρωταγωνιστές μια άνεργη εποχική ξενοδοχοϋπάλληλο μητέρα και το 9χρονο κοριτσάκι της που όπως αποκάλυψαν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ρόδου, λιποθύμησε έξω από φούρνο από την πείνα περιμένοντας στην ουρά για λίγο ψωμί!

Η μητέρα της 9χρονης μαθήτριας, δεν εργάζεται εδώ και μήνες. Γι αυτό και όταν το παιδί ζήτησε κάτι από το φούρνο, όπου βρέθηκε με τη μητέρα της, εκείνη αδυνατούσε να του το αγοράσει.

Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” εξηγώντας πώς τα βγάζει πέρα με μόλις 168 ευρώ το δίμηνο!

“Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου” τόνισε η γυναίκα, η οποία αποκάλυψε τί της είπε η κόρη της μετά το επεισόδιο: “Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;”.

“Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες” πρόσθεσε η μητέρα, η οποία μεγαλώνει μόνη δύο παιδιά.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...