Ο κ. Κικίλιας ζήτησε και, όπως ενημέρωσε, πήρε την παραίτηση του διευθυντή του νοσοκομείου, δίνοντας παράλληλα εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό.

Νωρίτερα η ΠΕΟΔΗΝ είχε καταγγείλει πως ζητούσαν από τους υγειονομικούς να υπογράψουν το εν λόγω έντυπο πριν εμβολιαστούν και το οποίο ανέφερε ότι συναινούν παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Τρομοκρατούν τους συναδέλφους και το κόσμο με αποτέλεσμα να προβληματίζεται εαν θα πρέπει να συμμετάσχει στον εμβολιασμό».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει πως:

«Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.