Τον βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο το κόμμα του που δεν αντέδρασε σ’ αυτή του την ενέργεια κατήγγειλε το ΜεΡΑ25. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραυρέθηκε σε μνημόσυνο στην Τριάδα Σερρών μελών της οργάνωσης ΠΑΟ.

Η Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση, μετονομασία της οργάνωσης Υπεραπιστών Βορείου Ελλάδας και η οποία αναγκάστηκε να αλλάξει όνομα εξαιτίας της εκτεταμένης συνεργασίας της με τους Γερμανούς, κατηγορείται από την πλευρά της ΕΑΜικής Αντίστασης ότι δεν σήκωσε ποτέ όπλο απέναντι σε Γερμανούς αλλά ότι αντίθετα χρησιμοποιήθηκε από εκείνους ως ανάχωμα στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρει μάλιστα στην ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25 «τις εκδηλώσεις κατά καιρούς τίμησαν με την παρουσία τους  διάφορα χουντολούλουδα  και ακροδεξιά στοιχεία – όπως ο  Υφυπουργός της κυβέρνησης των συνταγματαρχών Κων/νος Μπράβος (12 Νοεμβρίου 1972) και διάφορα στελέχη της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση μίσους και διχασμού αποφεύγουν να παραβρεθούν ακόμα και μετριοπαθή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Ακόμα σημειώνει: «Πριν λίγο μόλις καιρό διαμαρτυρόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης όρισε ως Διευθύντρια στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη την πρώην βουλευτίνα Καστοριάς της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου, που συμμετέχει κάθε χρόνο στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους στον Γράμμο και το Βίτσι για τη «συντριβή του κομμουνιστοσυμμοριτισμού».

Το γεγονός κατήγγειλε και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ).

Η απάντηση του βουλευτή: Τυχαία βρέθηκα στην εκδήλωση

Μετά την έκταση που έλαβε το γεγονός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δήλωση με την οποία υποστηρίζει ότι βρέθηκε εκεί… τυχαία.

«Τις τελευταίες μέρες γίνομαι δέκτης μιας σειράς αρνητικών σχολίων και κακόβουλης κριτικής σχετικά με το ζήτημα της «παρουσίας» μου στη γνωστή εκδήλωση της Τριάδας. Οφείλω, λοιπόν, μία ειλικρινή εξήγηση για να διαλύσω όλη αυτήν την αδικαιολόγητη σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από εμένα προσωπικά και τον πολιτικό μου χώρο. Εξάλλου επιδίωξή μου είναι η εκ βαθέων και ειλικρινής σχέση με τους συμπολίτες μου.

Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετίσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά.

Ουδέποτε, λοιπόν, παρευρέθηκα στην Τριάδα κατά τον τρόπο που κακόβουλα σχόλια αναφέρουν και διάφοροι κύκλοι εντέχνως διαρρέουν και αναπαράγουν. Θέλω συνεπώς με την δήλωσή μου αυτή να διαβεβαιώσω όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους πως τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η κάθετη, έμπρακτη και πολεμική αντίθεσή μου προς την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό ήταν και θα είναι η πολιτική μου πυξίδα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως από τα φοιτητικά μου ακόμη χρόνια υπηρέτησα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη τον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο και αυτό έχω σκοπό να κάνω και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για Δημοκρατία, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας και οποιασδήποτε πρωτοβουλίας ξεπλύματος των εγκλημάτων του ναζισμού.

Θέλω να διαβεβαιώσω τις Σερραίες και τους Σερραίους πως μέσα από τις γραμμές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μου, είμαι και σκοπεύω να  είμαι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, δυναμικά παρών στην υπηρέτηση των αρχών και αξιών του ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη για μια ουσιαστικότερη και βαθύτερη δημοκρατία και στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

"google ad"