17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σάλος με το μηνιαίο επίδομα ενοικίου στην πλούσια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου – Αντιδρούν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προς παραίτηση η Υπουργός

Ημερομηνία:

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το ελληνικό δημόσιο δίνει ετησίως 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η Ράνια Αντωνοπούλου -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου για κατοικία στο Κολωνάκι. Μάλιστα, η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο η ίδια προΐσταται. Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, καθώς η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ήταν το πιο «πλούσιο» ζευγάρι της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είχαν καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε για το 2015 εισοδήματα 453.429 δολάρια και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ, ενώ διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και ακόμα περισσότερο επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων.

Πουλάκης: Με στεναχωρεί 

Ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως «αυτή η κίνηση, αυτή η αποδοχή θολώνει ένα έργο το οποίο κάνει η ίδια υπουργός και αυτό με στεναχωρεί».

Λάππας: Αν είναι έτσι υπάρχει θέμα

«Αν είναι έτσι, υπάρχει θέμα» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα όταν κλήθηκε, από το ΘΕΜΑ FΜ 104,6 να σχολιάσει την αποκάλυψη ότι η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου πήρε επίδομα ενοικίου για διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Στη συνέχεια επιχείρησε να δικαιολογήσει την κυρία Αντωνοπούλου παρατηρώντας ότι «ένας υπουργός που είναι και βουλευτής παίρνει 4.200 ευρώ συν το επίδομα υπουργού ενώ ένας υπουργός που δεν είναι βουλευτής παίρνει 2.000 – 2.100 ευρώ».

Δ. Καμμένος: Υπάρχει ζήτημα αρχής

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος είπε πως «είναι καθαρό ότι υπάρχει ζήτημα» και πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο το ζήτημα το εισοδηματικό, είναι και ζήτημα αρχής»

Σπυράκη για Αντωνοπούλου: Να επιστρέψει εντόκως τα λεφτά

Να επιστρέψει τα λεφτά στο ελληνικό δημόσιο καλεί η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ την Ράνια Αντωνοπούλου.

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες», λέει η κ. Σπυράκη. «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Μ. Βορίδης: Αν υπάρχει κατοικία είναι πιο βαρύ 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης ανέφερε πως «αν υπάρχει και κατοικία, το κάνει πιο βαρύ. Το να επιλέγεις να μένεις στο νοίκι για να πάρεις την επιδότηση, ενώ είσαι πλούσιος και έχεις κατοικία».

"google ad"

Καράογλου: Τεράστια πρόκληση 

«Αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων», σχολιασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.

Το πλούσιο Πόθεν Έσχες

Με βάση τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης για το 2015, η κυρία Αντωνοπούλου διέθετε τη συγκεκριμένη χρονιά επενδυτικά προϊόντα με αξία αποτίμησης 340.795 δολαρίων και ο σύζυγός της αντίστοιχα επενδύσεις ύψους 2.746.389 δολαρίων. Οσον αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου, ανέρχονταν σε 432.954 δολάρια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ (JP Morgan Chase, HSBC Premier Bank USA, Key Private Bank) και σε 58.731 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε προσωπικά εισοδήματα (μισθός, τόκοι, επενδυτικά κέρδη) ύψους 453.429 δολαρίων και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ. Με βάση τις σημερινές ισοτιμίες το συνολικό ύψος των επενδύσεων του υπουργικού ζεύγους ανέρχεται σε 3.087.184 δολάρια, οι καταθέσεις του σε 505.164 δολάρια και τα ετήσια εισοδήματά του σε 540.279 δολάρια. Οσο για την ακίνητη περιουσία του, το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις ΗΠΑ, που αποκτήθηκε το 2014, εξοχική κατοικία στη Σύρο εμβαδού 300 τ.μ., με βοηθητικούς χώρους 180 τ.μ. και πισίνα 80 τ.μ., σε οικόπεδο 4.950 τ.μ., ενώ η κυρία Αντωνοπούλου έχει στην κατοχή της διαμέρισμα 32 τ.μ. στη Γλυφάδα.

Προς παραίτηση η Ράνια Αντωνοπούλου – Δυσφορία Τσίπρα

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη για το επίδομα της Υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου ύψους 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου, αλλά ακόμα και να την οδηγήσει σε παραίτηση.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον  Real Fm, είπε πως ο Πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με την Ράνια Αντωνοπούλου και πως εξέφρασε την διαφωνία του. «Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Πάντως, το θέμα της Υπουργού τέθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...