22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σάμπυ Μιώνης, πισίνες πάνω από τα αρχαία στο “μπαλκόνι των Χανίων” και ξαφνικά “έκρυψαν” τους Έλληνες της εταιρείας για τα ξενοδοχεία στο Λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Πολλά ερώτηματα προκύπτουν σχετικά με τους σχεδιασμούς για την ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι.

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Μάριου Διονέλλη, και σε σχολιασμό της αποκάλυψης της κατάληψης Rosa Nera, η μακέτα της επένδυσης προκαλεί ρίγη στα Χανιά, δείχνοντας στη θέση που βρίσκεται το σημερινό «μπαλκόνι των Χανίων», δίπλα σε διατηρητέα κτίρια και σε απόσταση αναπνοής από μια πολύ σημαντική ανασκαφή να υπάρχει πισίνα, χώρος αναψυχής για τους πελάτες του ξενοδοχείου και γενικότερα υποδομές που κάθε άλλο παρά για «δημόσια χρήση» προϊδεάζουν.

Παρόμοιες επισημάνσεις έκανε τόσο η εφημερίδα μας όσο και ο πρώην προϊστάμενος της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχάλης Ανδριανάκης κ. Μιχάλης Ανδριανάκης ο οποίος αναρωτήθηκε:

“Πού χωράτε εδώ Χανιώτες;”

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο της επένδυσης όπως παρουσιάζεται από την εταιρία GreekHouse.

Σύμφωμα με το ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”, μία ακόμα από τις αποκαλύψεις που κάνουν τα μέλη της Rosa Nera είναι πως λογιστής και οικονομολόγος της Εταιρείας Βelvedere ΕΠΕ είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Χανίων.

Στη σελίδα της GreekHouse φαίνεται ως οικονομικός διαχειριστής και λογιστής της εταιρίας ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων και συνεργάτης του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, Παντελής Πετσετάκης.

Ο κ. Παντελής Πετσετάκης, λογιστής και οικονομολόγος περιλαμβάνεται στα στελέχη της GreekHouse και είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων, ενώ ήταν και υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στην ίδια σελίδα παρουσιάζονταν και άλλα «assets» της συγκεκριμένης επένδυσης όπως ότι βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει πολλούς μετανάστες (!) ή ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη νατοϊκή βάση της Σούδας.  Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων από τα μέλη της κατάληψης το site της GreekΗouse κλειδώθηκε για αρκετές ώρες και η είσοδος μπορούσε να γίνει μόνο με τη χρήση κωδικού. Από σήμερα το πρωί η σελίδα επανήλθε σε κανονική λειτουργία.

Αυτή ήταν η σελίδα που έβλεπαν χθες όσοι επιχειρούσαν να μπουν στο site της GreekHouse.

Η σελίδα της GreekHouse που παρουσιάζει την επένδυση στα Χανιά.

Ο Σάμπυ Μιωνής

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ολόκληρο το site φαίνεται να τελεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας (σε όλες τις σελίδες, υπάρχει σε διακεκριμένη θέση το λογότυπο του Επιμελητηρίου). Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι ο γνωστός από άλλες υποθέσεις και την εμπλοκή του με την ελληνική δικαιοσύνη Σάμπυ Μιωνής.

Σε όλες τις σελίδες της GreekHouse βρίσκεται το λογότυπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας

"google ad"

Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας είναι ο Σάμπυ Μιωνής.

Μετά τη δημοσίευση των ονομάτων που συμμετέχουν στη διοίκηση της εταιρίας GreekHouse, από την ιστοσελίδα της «εξαφανίστηκαν» τα έξι από τα δέκα μέλη της διοίκησης της εταιρίας και ειδικά όσων ήταν από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σβήστηκαν τα ονόματα του Παντελή Πετσετάκη (αναφέρεται πιο πάνω), της Ματθίλδης και της Ελεάννας Σκουλά (στο αρχιτεκτονικό γραφείο των οποίων στα Χανιά δηλώνεται η έδρα της εταιρίας Belvedere ΕΠΕ), της Χριστίνας Μουγιολάρη (διευθύντριας άλλου ξενοδοχείου στα Χανιά) και των δικηγόρων Στέλλας Βαλάνη και Μάριου Νικολιδάκη. Επίσης από την ίδια σελίδα σβήστηκε και το όνομα της εταιρίας ΣΑΜΑΡΑΣ Real Estate που παρουσιαζόταν ως συνεργάτης της GreekHouse.

Τα μέλη της εταιρίας GreekHouse μέχρι χθες: 

 

Τα μέλη της εταιρίας σήμερα:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ