14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): “Αυτή η “Συμφωνία” κατάστρεψε την Ευρώπη”

Ημερομηνία:

Θα ξοδευτούν ξανά δισεκατομμύρια για τη συνέχιση ενός απερίγραπτου και αποτυχημένου προγράμματος. Τα νέα “πακέτα βοήθειας” είναι ξανά η πληρωμή παλιών χρεών που ανταλάσσονται με νέα χρέη για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Η ύφεση και η κοινωνική μιζέρια στην Ελλάδα θα εκτοξευθούν ακόμα παραπάνω”, είπε ο Σάρα Βάγκενκνεχτ, αντιπρόεδρος του Die Linke.

Και συνεχίζει:

Το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο και για την Γερμανία. Τα λεφτά θα χαθούν. Τα μέτρα είναι μία συνέχιση της προηγούμενης λιτότητας, αλλά υπάρχει και ένα νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό όταν ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας μετά την επανένωση. Τα λεφτά θα μπούνε στις τσέπες μεγαλοεπιχειρηματιών και διεφθαρμένων ολιγαρχών και δεν είναι αυτό που χρειάζεται η πνιγμένη στη μιζέρια Ελλάδα.

Αντί να συνεχίζουμε με μία αποτυχημένη πολιτική που προκαλεί πόνο στους Έλληνες, όπως άλλωστε έχουνε αποδείξει ουσιαστικά όλοι οι σεβαστοί οικονομολόγοι του κόσμου, θα έπρεπε να υπάρχει μία αλλαγή πορείας. Η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά ένα κούρεμα και μία υψηλότερη φορολόγηση των πλούσιων ολιγαρχών. Μόνο όταν η οικονομία σταθεί πάλι στα πόδια της και υπάρξουν νέες επενδύσεις θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι ένα μέρος των χρημάτων των γερμανών φορολογούμενων θα επιστρέψουν.

Η γερμανίδα βουλευτής δηλώνει ότι το ευρώ έχει καταστεί όλο και περισσότερο το ερργαλείο της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη. “Χάρη στην πολιτική του μισθολογικού ντάμπινγκ, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διώχνουν από τις αγορές τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό που θα ήθελα να δώ , και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι η άνοδος στην εξουσία κομμάτων που επιτέλους θα θέσουν σε αμφισβήτηση αυτήν τη γερμανική Ευρώπη στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...