15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σήμερα η εκδήλωση τιμής στον Αντώνη Πιταριδάκη, ένας από τους πιο αγωνιστικούς προέδρους του ΤΕΕ / ΤΔΚ

Ημερομηνία:

Το βιβλίο «Αντώνης Πιταριδάκης, Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΚ, 2004-2012. Πτυχές του έργου και της ζωής του», που εκδόθηκε από το TEE Τμήμα Δυτικής Κρήτης για να τιμήσει τη μνήμη του Αντώνη Πιταριδάκη, θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου  και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΚ (Νεάρχου 23, Χανιά).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός ΥΠΕΚΑ και βουλευτής Χανίων, Γιάννης Αλαβάνος, πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ, Πέτρος Ινιωτάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, τέως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και η Τζίνα Παυλάκη-Καλογερή, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Πιταριδάκης

Ο Αντώνης Πιταριδάκης υπήρξε ένας από τους σημαντικούς Προέδρους του τοπικού Τμήματος του ΤΕΕ, που με το έργο και το ήθος του προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα.

Ο Αντώνης Πιταριδάκης διετέλεσε πρόεδρος του ΤΕΕ / ΤΔΚ επί τρεις συνεχόμενες θητείες, από το 2003 έως το 2012. Είχε 32 χρόνια προσφοράς ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Το παρών του αγωνιστικό. Χαρακτηριστικό ήταν και το μήνυμα προς τους συναδέλφους του κατά την παραίτησή του, να παραμείνουν σε εγρήγορση, σε συστράτευση και αγωνιστική εναντίωση ενάντια στις μεθοδεύσεις απαξίωσης του ρόλου τους.

Θεωρούσε απαραίτητο στοιχείο της όποιας προοδευτικής αλλαγής για την κοινωνία την αξιοποίηση της γνώσης και των νέων τεχνολογίων, την ύπαρξη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και την αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού της χώρας. Αυτοί που εν καιρώ μνημονίων ουσιαστικά εκδιώχθηκαν.

Ο Αντώνης Πιταριδάκης ως πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης δε δίσταζε να εκφράζει τη θέση του σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούσαν τα Χανιά. Από την αναγκαιότητα παραμονής του Εφετείου στα Χανιά έως τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πολιτών αλλά και τους αγώνες για τα δικαιώματα των μηχανικών.

Όμως, πέραν τούτου κατέθεσε και ρηξικέλευθες προτάσεις για το χωροταξικό, για το μέλλον της Κρήτης. Η πρότασή του για δημιουργία παρατηρητηρίου μελετών και έργων στην Κρήτη έγινε πράξη. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα κίνηση πανελλαδικά, για την παρακολούθηση καθημερινά της εξέλιξης των έργων που υλοποιούνται σε ολόκληρο το νησί από την Περιφέρεια που καλύπτει παράλληλα την ανάγκη ενημέρωσης και των ίδιων των πολιτών.

Η σύμβαση στις 2 Νοεμβρίου του 2011 είχε και την υπογραφή του Αντώνη Πιταριδάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ