16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σήμερα η περιοδεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά με Καρακώστα, Κασιδιάρη, Μπαρμπαρούση, Παναγιώταρο, Παππά – Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6 στην Πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

Περιοδεία στην Κρήτη, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις, ομιλίες και ανοικτές εκδηλώσεις στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Το παρόν θα δώσουν οι βουλευτές Ευ. Καρακώστας, Η. Κασιδιάρης, Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος και Χ. Παππάς.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου με ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Belvedere στην Χερσόνησο Ηρακλείου στις 12:00.

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων, σε μία πρώτη αντίδραση για την επίσκεψη του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στα Χανιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

“Ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση” ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή στο νομό Χανίων, λογαριάζονταν χωρίς τον ξενοδόχο. Πέρσι, μετά από κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών, έκλεισαν τα γραφεία της ΧΑ στη πόλη. Παρότι έγινε ξεκάθαρο πως είναι ανεπιθύμητοι, το Σάββατο 9/12 έρχονται για περιοδεία στην Κρήτη, ξεκινώντας από τα Χανιά και κλείνοντας μια μέρα αργότερα στο Ηράκλειο.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, φαίνεται πως οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού αποκτούν όλο και περισσότερο έδαφος στο πολιτικό σκηνικό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενώ την ίδια ώρα εφαρμόζονται πολιτικές ακραίας φτωχοποίησης και καταστρατήγησης των εργατικών, πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων είναι η ίδια αυτή μνημονιακή πολιτική που ενισχύει την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Μια ακροδεξιάς που επιχειρεί να διευρύνει το πολιτικό της ακροατήριο και να διασπείρει το μίσος και τον ρατσισμό, καμουφλαρισμένη με δήθεν αντισυστημική ρητορεία.

Η νεοναζιστική ΧΑ έχει αποδείξει περίτρανα την εγκληματική της δράση. Η δολοφονία του Π. Φύσσας,η επίθεση στο φοιτητή Α.Λαζαρή, οι επιθέσεις σε μετανάστες σε Ασπρόπυργο,Λαμπρινή, Ν. Ιωνία και ένα σωρό άλλες, φανερώνουν το φασιστικό πρόσωπο της.Τέτοιου είδους λογικές δεν χωράνε σε καμία γειτονία.

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων στηρίζει και συμμετέχει στις επερχόμενες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Ο Κασιδίαρης, Παππάς και η παρέα τους είναι ανεπιθύμητοι στη πόλη μας. Καλούμε τη Χανιώτικη κοινωνία να συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλάτεία της Αγοράς , το Σαββατο 9/12 ώρα 18:00.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ