17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Σήμερα θα συζητηθεί στη βουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων μετά από επίκαιρη ερώτηση του Νότη Μαριά

Ημερομηνία:

Σήμερα Παρασκευή 12/7/2013 θα συζητηθεί τελικά στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχη Οικονομικών και βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά με θέμα τις  γερμανικές  αποζημιώσεις ενόψει μάλιστα και της πρόσφατης επίσημης συνάντησης των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας κ.κ. Βενιζέλου και Βεστερβέλε που έλαβε χώρα στις 3/7/2013.Στην εν λόγω επίκαιρη ερώτηση ο Νότης Μαριάς ρωτά τον υπουργό εξωτερικών κ. Βενιζέλο εάν έθεσε στον κ. Βεστερβέλε το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και τι απάντηση πήρε καθώς επίσης και τι προτίθεται να πράξει ο κ. Βενιζέλος για την άμεση είσπραξη των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Ως γνωστόν με σειρά επικαίρων ερωτήσεων, ομιλιών, παρεμβάσεων αλλά και γραπτών ερωτήσεων  ο Νότης Μαριάς έχει θέσει στη βουλή επανειλημμένα το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου .

Σε συνέχεια  των παρεμβάσεων και προτάσεων του Νότη Μαριά η κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α΄ και  Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όπως επίσης και στην ανάθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της σύνταξης γνωμοδότησης για τις αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου σε σχέση με τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Ήδη έχουν παρέλθει πάνω από 3 μήνες όταν στις 5/4/13 ο τότε υπουργός εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος απατώντας στην από 12/3/2013 υπ΄ αρίθμ.  8379/718  γραπτή ερώτηση του Νότη Μαριά τον ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε την Έκθεση της Ομάδας Εργασίας  του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α΄ και  Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση  των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και την υποβολή της σχετικής γνωμοδότησης.

Μάλιστα στην εν λόγω υπ΄αριθμ. 21/122/ΑΣ 14136  απάντηση του ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι  η Ελλάδα συνεκτιμώντας  διαφόρους παραμέτρους και λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις εγείρει τακτικά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ως συνέπεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο διμερών  συναντήσεων μεταξύ ανωτάτων στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπηρεσιακών επαφών μεταξύ  των αρμοδίων Υπουργείων Ελλάδας και Ο.Δ. Γερμανίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ