20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σήμερα και αύριο το 12ο αντιπολεμικό διήμερο στη Γαλλική Σχολή

Ημερομηνία:

Η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά το πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ της στη Γαλλική Σχολή στη Χαλέπα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5 ΑΠΡΙΛΗ

18:00 | Workshop
“Περιβάλλον και Αποκρατικοποιήσεις”
Εισηγήτρια: Φλώρα Παπαδέδε, Γραμματέας Σωματείου Επιστημονικού προσωπικού ΔΕΗ

19:30 | Συζήτηση

“Η νεολαία στην πρώτη γραμμή. Η γενιά της κρίσης, να γίνει η γενιά της επανάστασης!”

Ομιλητές:
Δ. Γράψας, μέλος ΠΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δημήτρης Δαμασκηνός, Καθηγητής Β΄Βαθμιας Εκπαίδευσης, μέλος Παρεμβάσεων
Δημήτρης Ράμος, φοιτητής, μέλος ΕΑΑΚ

21:30 | Συναυλία:
Μαθητικά-φοιτητικά συγκροτήματα
HE-JAZZ COLLECTIVE
ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (TNT – Bayman)
IMAM BAILDI

ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΑΠΡΙΛΗ

19:30 | Συζήτηση

“Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής.”

Ομιλητές:
Φλώρα Παπαδέδε, Γραμματέας Σωματείου Επιστημονικού προσωπικού ΔΕΗ
Αντώνης Δραγανίγος, μέλος Δ.Σ. Συλλ. Εργαζομένων ΜΟΔ
Σαραφιανός Δημήτρης, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

21:30 | Συναυλία
Μαθητικά-φοιτητικά συγκροτήματα
WEDDING SINGERS
ΤΡΙΦΩΝΟ

Στο χώρο θα λειτουργούν:
κυλικείο, θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο

Είσοδος οικονομικής ενίσχυσης: 6 ¤

"google ad"

Το φεστιβάλ λειτουργεί συνειδητά χωρίς την επιλογή χορηγών ή άλλων οικονομικών ενισχύσεων εκτός από τα ίδια τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και τη δική σας συνεισφορά, ώστε να παραμένουμε οικονομικά ανεξάρτητοι και μακριά από την εμπορευματοποίηση, προσπαθώντας ταυτόχρονα η οικονομική ενίσχυση που ζητάμε να βρίσκεται όσο το δυνατόν σε χαμηλότερη τιμή για να φέρουμε εις πέρας το φεστιβάλ.

Σας περιμένουμε και φέτος.

Το 12ο αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της ενωτικής πρωτοβουλίας διοργανώνεται σε μια περίοδο που η τρικομματική κυβέρνηση εκτελώντας πιστά τις διαταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά κεκτημένα με πρωτοφανή τρόπο. Όσο και να προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η μοναδική διέξοδος από την κρίση, θα έρθει μέσω της μνημονιακής πολιτικής, το αποτέλεσμα τους διέψευσε. Η ανεργία επίσημα έχει αγγίξει το 30%, με το ποσοστό αυτό να είναι πολύ μεγαλύτερο στους νέους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον επιλέγουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, οι συνέπειες των αποκρατικοποιήσεων και μια σειρά από πολλά ακόμα μέτρα, έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης την πλειοψηφία του λαού, ο οποίος φωνάζει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Παρά το μέγεθος αυτής της ολομέτωπης επίθεσης οι εξελίξεις σφραγίστηκαν από τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του λαού. Φωτεινό παράδειγμα αποτελούν οι απεργίες στο Μετρό και στους ναυτεργάτες, τα μπλόκα αγώνα των αγροτών και οι κινητοποιήσεις σε πολλούς εργασιακούς χώρους ,στους οποίους οι εργαζόμενοι απαιτούσαν όχι μια απλή ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους αλλά μια συνολική ανατροπή στην κοινωνία. Το δρόμο επίσης δείχνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές της Χαλκιδικής, οι οποίοι δεν δίστασαν να αγωνιστούν και να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής μπροστά στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Στο ίδιο φόντο, ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να μείνει η ανώτατη εκπαίδευση. Υποχρηματοδότηση, managers στις σχολές, απολύσεις εργαζομένων, συγχωνεύσεις ιδρυμάτων με το σχέδιο “Αθηνά” αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με αποκορύφωμα το μαζικό πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 14/03.

Δεν θα γίνουμε η γενιά της υποταγής. Μπροστά στον ατομικό δρόμο που μας προτάσσουν και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί η φασιστική Χ.Α. εμείς διαλέγουμε την συλλογική δράση. Φωνάζουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Απαιτούμε διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, έξοδος από Ε.Ε. και ευρώ, εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και τραπεζών με εργατικό έλεγχο και απαγόρευση όλων των απολύσεων.

Απέναντι στην υποκουλτούρα που μας προάγουν, το 12ο Αντιπολεμικό Διήμερο θέλουμε να αποτελέσει μία εναλλακτική πολιτιστική πρόταση για όλη την κοινωνία. Προσβλέπει στην οργάνωση και κλιμάκωση των ευρύτερων κοινωνικών αγώνων ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την σάπια πολιτική που μας καταστρέφει τις ζωές, και οικοδομήσουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων – Ομιλητής στο 1ο Hellenic Water Forum

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή 19/04/2024, ο Δήμαρχος Χανίων,...

«Δεν είμαστε σαν τους Ναζί» – «Θερμό επεισόδιο» Νετανιάχου – Μπέρμποκ για τον λιμό στη Γάζα

Μια συνομιλία μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και...

Politico: Γιατί ο Τραμπ μισεί την Ουκρανία

“O Ντόναλντ Τραμπ δεν συγχωρεί και δεν ξεχνά εύκολα”....