19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σήμερα σε 5 πόλεις της Κρήτης το Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court

Ημερομηνία:

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Très Court (ταινίες πολύ μικρού μήκους) έρχεται σήμερα σε 5 πόλεις της Κρήτης, μετά την αποκλειστική συνεργασία, στην οποία προχώρησε, με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / chaniafilmfestival. Η συνεργασία αυτή αφορά την ανάπτυξη του Très Court καταρχήν στην Κρήτη και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα, είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθηματα, Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Στόχος του chaniafilmfestival, σύμφωνα με τον κ. Φραντζεσκάκη, είναι να πραγματοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις όλο το χρόνο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Όπως είπε σήμερα το βράδυ από τις 8:30 οι Κρητικοί σε 5 πόλεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα 40 ταινίες, διάρκειας 3 λεπτών, αλλά και να ψηφίσουν αυτές που τους άρεσαν περισσότερο.

Το Très Court, προσφέρει 3 λεπτά που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμo και φωτίζει τις οθόνες 108 πόλεων σε 28 χώρες ξεκινώντας από την Γαλλία.

Χάρη στο ChaniafilmFestival και τους συνεργαζόμενους φορείς οι φίλοι του κινηματογράφου στην Κρήτη θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, και θα λάβουν μέρος σε μια διεθνή ψηφοφορία μιας δημόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία!

Το Φεστιβάλ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ με ΤΟ ΚΟΙΝΟ να παρακολουθεί και να ΨΗΦΙΖΕΙ συνδιαμορφώνοντας το αποτέλεσμα αξιολογώντας τις ταινίες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι περίπου 2 ωρών και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Κρήτη, σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 8:30μμ – ΑΚΡΙΒΩΣ – σε Σητεία, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DJHh3ycFDzc”]

Για την Ελλάδα το Tres Court έρχεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους χώρους :

ΧΑΝΙΑ : Πνευματικό Κέντρο
ΡΕΘΥΜΝΟ : Σπίτι του Πολιτισμού
ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Θερινός Κιν/φος Βηθλεέμ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Δημοτικό Κινηματοθέατρο Ρεξ
ΣΗΤΕΙΑ : Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη

Το Tres Court έρχεται στην Κρήτη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival και με την υποστήριξη
Του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών
Της Περιφέρειας Κρήτης
Του Europe Direct Κρήτης
Της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης

Του Πνευματικού Κέντρου Χανίων
Της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου
Της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου
Κινηματογραφική Λέσχη του Θεάτρου της Σητείας

Του Δήμου Χανίων
Του Δήμου Ρέθυμνου
Του Δήμου Ηρακλείου
Του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου

Το φεστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα σε 108 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.).

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετεχόντων. Οι ταινίες είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή προερχόμενη από όλες τις γωνιές του κόσμου.

"google ad"

Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή των διεθνών βραβείων μέσω ψηφοφορίας.

Περισσότερα στα …
https://www.chaniafilmfestival.com/tres-court
http://www.trescourt.com/en/chania
http://www.trescourt.com/en/rethymno
http://www.trescourt.com/en/heraklion
http://www.trescourt.com/en/agiosnikolaos
http://www.trescourt.com/en/sitia
http://www.trescourt.com/

https://www.facebook.com/TresCourtCrete/

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ