16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Την Τρίτη στις 7 η συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό

Ημερομηνία:

Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πρωτοβουλία Αντίστασης καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η απόφαση Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή. Υπονομεύει την οποιαδήποτε προσπάθεια για λύση και δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ουσιαστικά συνιστά ένα νέο, μεγάλο έγκλημα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Είναι μια απόφαση που στηρίζει μόνο τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση Τραμ αποτελεί ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, με δεδομένο ότι ουδείς διεθνής οργανισμός αναγνωρίζει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, υπάρχουν σοβαρότατες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ μέσα στα οποία η κυβέρνηση έχει εντάξει δυστυχώς και τα συμφέροντα της χώρας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Κανείς δεν ξεχνά ότι ο Αλ. Τσίπρας, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «δουλεύει για το καλό του κόσμου». Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την αρωγή της ΝΔ του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, έχει εντάξει πλήρως την εξωτερική πολιτική της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα ΗΠΑ-Ισραήλ.

Απαιτείται τώρα να πάρει θέση η ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ΛΑΕ δηλώνει σταθερά υπέρ της ειρήνης στην περιοχή και της αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Ενότητα Χανίων συμμετέχει στη συγκέντρωση την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων αναφέρει:

Tο γνωστό σκηνικό επαναλαμβάνεται στη μαρτυρική Παλαιστίνη, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ.

Οι κατακτητές, με τις πλάτες των αμερικανών συμμάχων τους, εξαπολύουν από την Παρασκευή αεροπορικές επιδρομές κατά της Γάζας, ενώ στη Δυτική Όχθη πυροβολούν στο ψαχνό τους χιλιάδες διαδηλωτές που στέκονται ατρόμητοι με τις σφεντόνες τους απέναντι στα τανκς, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να δουν την πατρίδα τους και τους ιερούς τόπους τους ελεύθερους.

Ο παλαιστινιακός λαός καλείται για μια ακόμη φορά να σηκώσει το βάρος της ιστορίας του και να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Δεν μπορεί να ελπίζει στη στήριξη κανενός ισχυρού. Ούτε στην ΕΕ ή τη Ρωσία, που εξυπηρετούν τα δικά τους γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Ούτε στα διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα των αραβικών χωρών.

Ούτε στον Αμπάς και τη δική τους πολιτική ηγεσία, που έχει ηττηθεί και συνθηκολογήσει προ πολλού.

Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών μπορεί να αποτελέσει στήριγμα στον παλαιστινιακό λαό. όλοι στην πλ. Αγοράς στις 7:00 την Τρίτη 12/12 για να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μαςστον παλαιστινιακό λαό.”

"google ad"

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Αντίστασης σημειώνει:

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί το λαό και τη νεολαία της πόλης να καταδικάσει  την προκλητική απόφαση του Τραμπ για την Ανατολική Ιερουσαλήμ που ενισχύει την πολιτική της Ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη και την κατάφορη παραβίαση κάθε έννοιας δικαιώματος.

Η ιμπεριαλιστική πρόκληση ξεσηκώνει ήδη δίκαια την οργή των Παλαιστινίων και όλου του Αραβικού κόσμου, καθώς και την κατακραυγή της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Ανελέητα και με ωμό τρόπο οι διαδηλώσεις των Παλαιστινίων χτυπιούνται με πλαστικές και αληθινές σφαίρες και η Γάζα βομβαρδίζεται ξανά με F16. Είναι ανάγκη να σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό του λαού της Παλαισίνης και δίπλα στο δίκιο αγώνα του.

Σε μια πόλη σαν τα Χανιά έχει ήδη αποδειχθεί πως η κοινή δράση επιβάλλεται με δεδομένη την επικίνδυνη αναβάθμιση των βάσεων, για να ευνοηθεί η αγωνιστική  έκφραση της βούλησης των εργαζομένων και της νεολαίας του τόπου μας που τοποθετούνται υπέρ της Ειρήνης και με το Δίκιο της πάλης των λαών και όχι με τους σιωνιστές  και ιμπεριαλιστές  φονιάδες των λαών.

Κόντρα στο φασισμό και την τρομοκρατία των ΗΠΑ- Ισραήλ και των Τραμπ- Νετανιάχου σε βάρος των λαών ολάκερης της περιοχής, διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λεύτερη πατρίδα. Οι δυνάστες – δολοφόνοι των Παλαιστινίων, οι σιωνιστές και το κράτος τους που τρομοκρατεί και δολοφονεί όλη τη γύρω περιοχή είναι δικαιολογημένα εχθροί όλων των λαών και του λαού μας.

Ν’ απομονώσουμε, ενισχύοντας την κατακραυγή των λαών όλου του κόσμου αλλά και με την αγωνιστική αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης,  τους σιωνιστές και τους φονιάδες των λαών.

Να καταδικάσουμε το σύρσιμο της κυβέρνησης και όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού πίσω από τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

  • Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν με των λαών την πάλη θα λογαριαστούν.
  • Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων
  • Όχι στην αντιδραστική – φιλοπόλεμη συμμαχία της κυβέρνησης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
  • Έξω οι βάσεις- καμιά εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...