14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κρήτης: Χανιώτης δικάζεται για 279 κλοπές από Ι.Ναούς του Ν. Χανίων

Ημερομηνία:

Σήμερα 5 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κρήτης (κακουργημάτων) δικάζεται Χανιώτης που κατηγορείται για κλοπές κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Το αντικείμενό τους ήταν εικόνες και άλλα αντικείμενα από την ορθόδοξη λατρεία από Ιερούς Ναούς του Νομού Χανίων. Συνολικά κατηγορείται για 279 περιπτώσεις κλοπών.Η δίκη γίνεται εξ αναβολής από την 12-10-2012 που αρχικά είχε προσδιοριστεί

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο: Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στο Ν. Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του έτους 2005 μέχρι τις 6-10-2010, στους παρακάτω ειδικότερα αναφερόμενους τόπους και χρόνους, ενεργώντας με πρόθεση, με περισσότερες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, αφαίρεσε από τόπους προορισμένους για θρησκευτική λατρεία πράγματα αφιερωμένα σε αυτήν, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα. Είναι δε πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ειδικότερα:

1) Κατά το χρονικό διάστημα από τις 25-9-2010 μέχρι τις 3-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Ασκύφου Σφακίων (Αγίων Εμμανουήλ – Ιωάννου και Νεκταρίου), αφαίρεσε από τον χώρο του ιερού διάφορα άμφια, καθώς και μια μεταλλική επιχρυσωμένη λειψανοθήκη που περιείχε τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

2) Κατά το χρονικό διάστημα από τις 5-9-2010 μέχρι τις 18-9-2010, αφού εισήλθε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, που βρίσκεται στο Γαβαλοχώρι Βάμου Χανίων, παραβιάζοντας την οπίσθια θύρα του, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα επίχρυσο Ιερό Ευαγγέλιο κατασκευής του 19ου αιώνα, μία ξύλινη εικόνα γέννησης του Χριστού, μία ξύλινη εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και μία ξύλινη εικόνα της Ψηλάφησης του Θωμά, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

3) Κατά το χρονικό διάστημα από τις 12-9-2010 μέχρι τις 3-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον Αλίκαμπο Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο με ασημένια επένδυση χρονολογίας 1887, ένα ασημένιο Άγιο Δισκοπότηρο και ένα ασημένιο θυμιατό, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

4) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός του έτους 2009, αφαίρεσε από την ενορία της Σούρης Χανίων ένα Ιερό Ευαγγέλιο, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

5) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός των δύο τελευταίων ετών πριν από την σύλληψή του που έλαβε χώρα στις 7-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος που βρίσκεται στον Καμπανό Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

6) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός των δύο τελευταίων ετών πριν από την σύλληψή του στις 7-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στον Καμπανό Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο και μια μικρή κολυμπήθρα όπου ετοιμαζόταν ο αγιασμός, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

7) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός των δύο τελευταίων ετών πριν από την σύλληψή του στις 7-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αργαστηρίου Σελίνου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα μικρό εικόνισμα, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

8) Κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιανουάριο μέχρι και τον μήνα Ιούνιο του έτους 2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, που βρίσκεται στα Βασιλιανά Κολυμβαρίου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μια μεγάλη εικόνα που απεικόνιζε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με σκοπό να την ιδιοποιηθεί παράνομα.

9) Κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούνιο μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δρακώνος του Δήμου Κολυμβαρίου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα επάργυρο θυμιατό, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

10) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός των πέντε τελευταίων ετών πριν από την σύλληψή του στις 7-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στο Καστέλλι Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα ασημένιο σταυρό αγιασμού, ένα Ιερό Ευαγγέλιο έκδοσης Βενετίας 1887 και μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

11) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός των πέντε τελευταίων ετών πριν από την σύλληψή του στις 7-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στην Ενορία Φαλελιανού που βρίσκεται στον οικισμό Λιριδιανός Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

"google ad"

12) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός  το έτους 2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα της ενορίας Μαραλίων του Δήμου Ανατολικού Σελίνου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

13) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός των μηνών Ιουνίου – Ιουλίου του έτους 2008, αφού εισήλθε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο Ορθούνι του Δήμου Μουσούρων Χανίων, παραβιάζοντας την δυτική πόρτα του, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μια παλαιά εικόνα που απεικόνιζε τον Άγιο Νικόλαο, με σκοπό να την ιδιοποιηθεί παράνομα.

14) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός  το έτους 2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της ενορίας Τεμενίων Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα τμήμα τέμπλου και τρία ξύλινα εξαπτέρυγα, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα.

15) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός του μήνα Αυγούστου έτους 2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας Μελιδονίου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

16) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως του έτους 2008, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στη Ενορία Συρικαρίου του Δήμου Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού δύο ξύλινα εξαπτέρυγα, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

17) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός του μήνα Μαρτίου έτους 2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γραμβούσας του Δήμου Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μια ξύλινη εικόνα που απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, με σκοπό να την ιδιοποιηθεί παράνομα.

18) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός του μήνα Μαρτίου έτους 2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Γραμβούσας  του Δήμου Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μια ξύλινη εικόνα που απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο και μια ξύλινη εικόνα που απεικονίζει τον Χριστό, με σκοπό να τις ιδιοποιηθεί παράνομα.

19) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός των αρχών Φεβρουαρίου του έτους 2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στα Καλουδιανά Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του ένα αρτοφόριο που έφερε ασημένιο σταυρό, καθώς και μια ασημένια λειψανοθήκη που περιείχε επτά ζελατίνες τμημάτων οστών αγίων της Καθολικής Εκκλησίας, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

20) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός του έτους 2007, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται στους Κομητάδες Σφακίων Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο και μια εικόνα του Χριστού, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα.

21) Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός του μήνα Αυγούστου του έτους 2010, αφού εισήλθε με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο

συνέχεια σελ. 22

στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται στα Περβολάκια Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μια ξύλινη εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου και μια ξύλινη εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, με σκοπό να τις ιδιοποιηθεί παράνομα.

22)       Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός του έτους 2006, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στο Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Συρικαρίου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού τρία εξαπτέρυγα, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα.

23)       Σε  απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός των τελευταίων πέντε ετών πριν από την σύλληψή του, στις 7-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Καλαθενών Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ευχολόγιο-Σύναψη, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

24)       Σε  απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός των τελευταίων πέντε ετών πριν από την σύλληψή του, στις 7-10-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σέμπρωνα Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού δύο μικρές εικόνες του Αγίου Γεωργίου, μια μικρή εικόνα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και μια της Παναγίας Βρεφοκρατούσας, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

25)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 15-7-2009 μέχρι τις 25-7-2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος της Ενορίας Ξυλοστερνίου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο του έτους 1899, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

26)       Στις 31-7-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Κάμπου του Δήμου Ινναχωρίου Χανίων αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού έναν επίχρυσο δεσποτικό σταυρό αγιασμού, με σκοπό να τον ιδιοποιηθεί παράνομα

27)       Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός του έτους 2008, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κακόπετρου Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού τρία εξαπτέρυγα, μια εικόνα ξύλινη που απεικόνιζε τον επιτάφιο θρήνο, μια εικόνα της Παναγίας και του Χριστού και ένα παλαιό δισκοπότηρο, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα.

28)       Σε  απροσδιόριστο χρονικό σημείο πάντως εντός του έτους 2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Κακόπετρου Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μια εικόνα ξύλινη που απεικόνιζε τον Άγιο Νικόλαο και μια που απεικόνιζε τον Άγιο Αντώνιο, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα.

29)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 6-8-2009 μέχρι τις 26-9-2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καμπανό Χανίων, αφαίρεσε αππο τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

30)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 6-8-2009 μέχρι τις 26-9-2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος της περιοχής Ανατολικού Σελίνου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

31)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 6-8-2009 μέχρι τις 26-9-2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα της περιοχής Ανατολικού Σελίνου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μια λαβίδα, μια λόγχη και έναν αστερίσκο, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

32)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 3-4-2010 μέχρι τι ς4-4-2010, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κακοδίκι Κανδάνου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού τέσσερις σταυρούς, δύο εξαπτέρυγα και ένα σταυρό, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα.

33)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 25-6-2009 μέχρι τις 26-6-2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Τεμένια Ανατολικού Σελίνου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού τρία εξαπτέρυγα, έναν σταυρό και δύο Αγγέλους, με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα.

34)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 8-7-2009 μέχρι τις 14-7-2009, αφού εισήλθε με άγνωστο τρόπο στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πιπεριανών Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μι εικόνα του 19ου αιώνα που απεικονίζει την Αγία Τριάδα, με σκοπό να την ιδιοποιηθεί παράνομα.

35)       Κατά το χρονικό διάστημα από τις 9-10-2009 μέχρι τις 11-10-2009, αφού εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτηδιώτισσας Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού μια εικόνα του έτους 1911 που απεικόνιζε τον Παντοκράτορα Χριστό, με σκοπό να την ιδιοποιηθεί παράνομα.

36)       Σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο κατά την ανάκριση, πάντως εντός των τελευταίων πέντε ετών πριν από την σύλληψή του στις 7-10-2010, αφού εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στα Βαρδιανά Κισάμου Χανίων, αφαίρεσε από τον χώρο του Ιερού ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε 300 € και τάματα πιστών, με σκοπό να τα ιδιοποιηθεί παράνομα Περαιτέρω, σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, πάντως εντός των τελευταίων πέντε ετών πριν από την σύλληψή του στις 7-10-2010, αφού εισήλθε σε διάφορους ιερού ναούς και ενορίες του Ν. Χανίων που δεν προσφιορίστηκαν, αφαίρεσε από τους εν λόγω τόπους θρησκευτικής λατρείας τα παρακάτω αναφερόμενα αντικείμενα αφιερωμένα σε αυτήν (τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του ύστερα από έρευνα αστυνομικών και κατασχέθηκαν στις 6-10-2010), με σκοπό να ιδιοποιηθεί τα εν λόγω αντικείμενα παράνομα: α) Μια εικόνα μεγάλων διαστάσεων που απεικονίζει τον Άγιο Νικόλαο, μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Νικολάου, έναν ξύλινο σταυρό με τον εσταυρωμένο, έναν ασημένιο σταυρό αγιασμού και ένα ασημένιο σκεύος άγνωστης χρήσης, β) Τα αντικείμενα που περιγράφονται αναλυτικά στον συνημμένο πίνακα και γ) 1)Μία ξύλινη εικόνα του Αγίου Βασιλείου διαστάσεων 0,50 επί 0,70 2) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας διαστάσεων 0,40 επι 0,55 3)Μία ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,40 επι 0,60 4) Μια ξύλινη εικόνα των Αγίων Πατέρων 0,35 επι 0,50 5) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γρηγορίου 0,50 επι 0,70 6) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα – η Γέννηση της Θεοτόκου 0,40 επί 0,60 7) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,40 επι 0,50 8) Μια ξύλινη εικόνα Αρχάγγελου 0,45 επι 0,90 9) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Αντωνίαου 0,45 επι 0,90 10) Μια ξύλινη εικόνα καθολική της Παναγίας 0,55 επι 0,65 11) Ένα τμήμα Ιεράς Πύλης 12) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού διαστάσεων 0,35 επι 0,45 13) Μια ξύλινη εικόνα της Βάφτισης του Χριστού 0,30 επι 0,40 14) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,50 επι 0,85 15) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,25 0,35 16)Μια ξύλινη εικόνα του Μυστικού Δείπνου 0,30 επι 0,40 17) Μια κορνίζα με καθολικό τρίπτυχο και οστεοφυλάκιο 1,20 επι 0,75 18) Τμήμα Ωραίας Πύλης 19) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα 0,35 επι 0,50 20) Τμήμα Ωραίας Πύλης 21) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,40 επι 0,75 22) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,45 επί 0,70 23) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Ειρήνης 0,65 επί 0,95 24) Τμήμα Ωραίας Πύλης, 25) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,60 επί 0,95 26) Τμήμα Ωραίας Πύλης, 27) Μια ξύλινη εικόνα Κοιμήσεως της Θεοτόκου 0,60 επί 1, 28) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,65 επί 1,15, 29) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Κυριακής 0,55 επί 0,85, 30) Μια ξύλινη εικόνα Κων/νου και Ελένης 0,40 επί 0,80, 31) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,35 επί 0,85, 32) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,20 επί 0,30, 33) Μια ξύλινη εικόνα η Ψηλάφηση του Θωμά 0,20 επί 0,30 , 34) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Τριάδας 0,20επί 0,30, 35) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Τριάδας 0,15 επί 0,20, 36) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίο Σπυρίδωνα 0,20 επί 0,25, 37) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,25 επί 0,35, 38) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,30, 39) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,20 επί 0,30, 40) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Αντωνίου 0,17 επί 0,20, 41) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου 0,20 επί 0,25, 42) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,15 επί 0,20, 43) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,15 επί 0,10, 44) Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού 0,20 επί 0,30, 45) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,18 επί 0,22, 46) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου0,17 επί 0,22, 47) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,22 επί 0,32, 48) Μια ξύλινη εικόνα κοιμήσεως της Θεοτόκου 0,20 επί 0,32, 49) Ένα κομμάτι τέμπλου με ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη 0,40 επί 0,20, 50) Μία ξύλινη εικόνα της Σταυρώσεων του Χριστού 0,15 επί 0,10, 51) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη 0,13 επί 0,18, 52) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Χαράλαμπου 0,15 επί 0,20, 53) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,17 επί 0,24, 54) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Χαραλάμπου 0,27 επί 0,20, 55) Μια ξύλινη εικόνα του Επιτάφιου Θρήνου 0,60 επί 0,20,  56)Μια ξύλινη εικόνα του Επιτάφιου Θρήνου 0,60 επί 0,20, 57) Μια ξύλινη εικόνα του Επιτάφιου θρήνου 0,25 επί 0,50, 58) Μια ξύλινη εικόνα της ταφής του Χριστού 0,55 επί 0,35, 59) Μια ξύλινη εικόνα του Επιτάφιου Θρήνου 0,65 επί 0,20, 60) Μια ξύλινη εικόνα του Επιτάφιου Θρήνου 0,68 επί 0,18, 61) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,32 επί 0,40. 62) Μια ξύλινη εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 0,30 επί 0,40, 63) Μια ξύλινη εικόνα της Αποτομής του Προδρόμου 0,35 επί 0,25, 64) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,17 επί 0,20, 65) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,17 επί 0,20, 66) Μια ξύλινη εικόνα του Κων/νου και Ελένης 0,30 επί 0,25, 67) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,33 επί 0,27, 68) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,25, 69) Μια ξύλινη εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού 0,30 επί 0,35, 70) Μια ξύλινη εικόνα Ανάστασης του Χριστού 0,25 επί 0,30, 71) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,27, 72) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Τριάδας 0,23επι 0,28, 73) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,25, 74) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,25, 75) Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Λαζάρου 0,25 επί 0,35, 76) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,35 επί 0,25, 77) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,30 επί 0,35, 78) Μια ξύλινη εικόνα του Μυστικού Δείπνου 0,35 επί 0,30, 79) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,30 επί 0,40, 80) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,35 επί 0,25, 81) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,30 επί 0,25, 82) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη 0,30 επί 0,20, 83) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,35 επί 0,28, 84) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου 0,25 επί 0,35, 85) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,30 επί 0,35, 86) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,35 επί 0,25, 87) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,30 επί 0,25, 88) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,30 επί 0,35, 89) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Αντωνίου 0,25 επί 0,35, 90) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου 0,30 επί 0,35, 91)Μια ξύλινη εικόνα της Σταυρώσεως του  Χριστού 0,30 επί 0,20, 92) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,25 , 93) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου του Αγίου Νικολάου 0,30 επί 0,40, 94) Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού 0,27 επί 0,37, 95) Μια ξύλινη εικόνα του Μιχαήλ Αρχάγγελου 0,15 επί 0,20, 96) Μια ξύλινη εικόνα της κοιμήσεως της Θεοτόκου διαστάσεων 0,30 επί 0,40, 97) Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού 0,25 επί 0,35, 98) Μια ξύλινη εικόνα του Μιχαήλ Αρχάγγελου 0,20 επί 0,15, 99) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,17 επί 0,25, 100) Μια επιχρυσωμένη ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,15 επί 0,20, 101) Μια ξύλινη εικόνα της Ψηλαφήσεως του Θωμά 0,30 επί 0,40, 102) Ένα κομμάτι τέμπλου με μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,15 επί 0,20, 103) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Βασιλείου Αγίου Χαράλαμπου 0,15 επί 0,20, 104) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη 0,20 επί 0,25, 105) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,15, 106) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,10 επί 0,15, 107) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Αντωνίου 0,20 επί 0,25, 108) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,15, 109) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,15, 110) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,20 επί 0,15, 111) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,25, 112) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Νικόλαου 0,20 επί 0,15, 113) Μια ξύλινη εικόνα Σταυρώσεως του Χριστού 117ου 0,30 επί 0,40, 114) Μια ξύλινη εικόνα του Μιχαήλ Αρχάγγελου 0,12 επί 0,20, 115) Ένα τμήμα τέμπλου, 116) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,30 επί 0,40, 117) Μια ξύλινη εικόνα του Μιχαήλ Αρχάγγελου 0,10 επί 0,15, 118) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,15, 119) Ένα τμήμα τέμπλου, 120) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,15 επί 0,45, 121) Μια ξύλινη εικόνα της κοιμήσεως της Θεοτόκου 0,35 επί 0,25, 122) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,15 επί 0,25, 123) Ένας Σταυρός, 124) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,07 επί 0,10, 125) Μια ξύλινη εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 0,20 επί 0,27, 126) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,25, 127) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Χαράλαμπου 0,15 επί 0,20, 128) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ελευθερίου 0,35 επί 0,25, 129) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,30 επί 0,35, 130) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,35 επί 0,40, 131) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,17 επί 0,25, 132) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,25, 133) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,70 επί 0,22, 134) Ένα τμήμα επιταφίου με την απεικόνιση του Χριστού, 135) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,25, 136) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίο Ιωάννη 0,15 επί0,25, 137) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Κων/νου και Ελένης 0,20 επί 0,25, 138) Μια ξύλινη εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού 0,35 επί 0,45, 139) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Τριάδας 0,45 επί 0,40, 140) Μια ξύλινη εικόνα του Ευαγγελιστή Ιωάννη 0,10 επί 0,07, 141) Μια ξύλινη εικόνα του ακαθόριστου Αγίου 0,13 επί 0,17, 142) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,25 επί 0,30, 143) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,17, 144) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,12 επί 0,16, 145) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,18 επί 0,22, 146) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,17, 147) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,30 επί 0,40, 148) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Παρασκευή 0,30 επί 0,45, 149) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Αθανασίου 0,35 επί 0,45, 150) Μια ξύλινη εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ0,30 επί 0,40, 151) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,40 επί 0,25, 152) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Νικολάου 0,15 επί 0,20, 153) Μια ασημένια εικόνα της Παναγίας και του Απόστολου Λουκά 0,17 επί 0,21, 154) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,20 επί 0,25, 155) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Τριάδας 0,20 επί 0,25, 156) Μια ξύλινη εικόνα του Προφήτη Ηλία 0,20 επί 0,22, 157) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Στυλιανού 0,20 επί 0,25, 158) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,15, 159) Ένα τμήμα τέμπλου, 160) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,23 επί 0,30, 161) Μια ξύλινη εικόνα της Μεταμόρφωσης του Χριστού 0,30 επί 0,40, 162) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,30 επί 0,40, 163) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη 0,20 επί 0,25, 164) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,15, 165) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,10 επί 0,15, 166) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,10 επί 0,15, 167) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,15, 168) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού Παναγίας 0,17 επί 0,24, 169) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Νικολαου 0,25 επί 0,35, 170) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,25, 171) Μια ξύλινη εικόνα της Γέννησης του Χριστού 0,25 επί 0,30, 172) Ένα επάργυρο θυμιατό, 173) Ένα επάργυρο θυμιατό, 174) Ένα επάργυρο θυμιατό, 175) Ένα επάργυρο θυμιατό, 176) Ένα επάργυρο θυμιατό, 177) Μια ξύλινη εικόνα της Αναλήψεως του Χριστού 0,35 επί 0,40, 178) Μια ξύλινη εικόνα της Σταυρώσεως του Χριστού 0,40 επί 0,35, 179) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,20 επί 0,25, 180) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Δημητρίου 0,20 επί 0,25, 181) Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού 0,33 επί 0,25, 182) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,20 επί 0,25, 183) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,27 επι 0,35, 184) Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού 0,30 επί 0,25, 185) Ένα Ιερό βιβλίο του 1852, 186) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 187) Ένα Ιερό βιβλίο του 1852, 188) Ένα Ιερό βιβλίο του 1843, 189) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 190) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 191) Ένα Ευαγγέλιο του 1865, 192) Ένα Ευαγγέλιο του 1899, 193) Ένα Ευαγγέλιο, 194) Ένα Ευαγγέλιο του 1799, 195) Ένα Ευαγγέλιο του 1887, 196) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 197) Ένα Ευαγγέλιο, 198) Ένα Ιερό βιβλίο, 199) Ένα Ευαγγέλιο του 1907, 200) Ένα Ευαγγέλιο, 201) Ένα Ευαγγέλιο του 1899, 202) Ένα Ευαγγέλιο του 1899, 203) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 204) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 205) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 206) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 207) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 208) Ένα ευαγγέλιο του 1898, 209) Ένα Ιερό βιβλίο του 1864, 210) Ένα Ευαγγέλιο του 1818, 211) Ένα ιερό βιβλίο του 1869, 212) Ένα ιερό βιβλίο του 1883, 213) Ένα Ιερό βιβλίο , 214) Ένα Ιερό βιβλίο, 215) Ένα ιερό βιβλίο, 216) Ένα ευαγγέλιο, 217) Ένα ευαγγέλιο του 1899, 218) Ένα Ιερό βιβλίο, 219) Ένα ιερό βιβλίο του 1836, 220) Ένα ιερό καθολικό βιβλίο του 1878 εντός ξύλινου κυτίου, 221) Ένα Ιερό βιβλίο του 1869, 222) Ιερά Άμφια Ιερέως τεμάχια τρία (3) και τρία (3) Ιερά τεμάχια Αγίας Τράπεζας, 223) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 224) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 225) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,25 επί 0,20, 226) Μια ξύλινη εικόνα του Αποκεφαλισμού του Προδρόμου 0,25 επί 0,20, 227) Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού 0,34 επίι 0,27, 228) Μια ξύλινη εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού 0,27 επί 0,40, 229) Μια ξύλινη εικόνα του Επιτάφιου θρήνου 0,60 επί 0,30, 230) Τμήμα τέμπλου, 231) Τμήμα τέμπλου, 232) Τμήμα τέμπλου, 233) Τμήμα τέμπλου, 234) Τμήμα τέμπλου, 235) Τμήμα τέμπλου, 236) Τμήμα τέμπλου, 237) τμήμα τέμπλου, 238) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 239) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 240) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 241) Μια ξύλινη εικόνα του Επιτάφιου Θρήνου 0,63 επί 0,25, 242) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 243) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 244) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 245) Τμήμα εξαπτέρυγου, 246) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 247) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 248) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 249) Μια ξύλινη εικόνα ακαθόριστου Αγίου 0,25 επί 0,40, 250)Μια ξύλινη εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού 0,32 επί 0,40, 251) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,55 επί 0,80, 252) Τμήμα Ωραίας Πύλης, 253) Τμήμα Ωραίας Πύλης, 254) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,10 επί 0,70, 255) Ένα ξύλινο σταυρό, 256) Μια ξύλινη εικόνα της Ψηλάφησης του Θωμά 0,25 επί 0,40, 257) Ξύλινο εξαπτέρυγο, 258) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,50 επί 0,85, 259) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,50 επί 0,70, 260) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Δημητρίου 0,40 επί 0,85, 261) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,35 επί 0,40, 262) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Πεντηκοστής 0,35 επί 0,40, 263) Μια ξύλινη εικόνα της Γέννησης του Χριστού 0,30 επί 0,40, 264) Επάργυρο κάλυμμα εικόνας ακαθόριστου Αγίου 0,30 επί 0,40, 265) Μια ξύλινη εικόνα της Ανάστασης του Χριστού 0,40 επί 0,35, 266) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Νικολάου 0,40 επί 0,60, 267) Μια ξύλινη εικόνα της Αγίας Τριάδας 0,40 επί 0,55) , 268) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,40 επί 1,15, 269) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ραφαήλ 0,55 επί 0,35, 270) Μια ξύλινη εικόνα του Προφήτη Ηλία 0,35 επί 0,45, 271) Μια ξύλινη εικόνα του Χριστού 0,60 επί 1, 272) Τμήμα Ωραίας Πύλης, 273) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Νικολάου 0,55 επί 0,95, 274) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου 0,40 επί 0,80 275) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Στυλιανού 0,5 επι 0,85, 276) Μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Γεωργίου 0,30 επί 0,50, 277) Ιερό καθολικό βιβλίο εντός ξύλινου κυτίου, 278) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,55 επί 0,40, και 279) Μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας 0,50 επί 0,70.

Μάρτυρες έχουν κληθεί 26 συμπολίτες μας πολλοί εκ των οποίων είναι ιερείς. Τέλος σημειώνουμε ότι τα αναγνωστεα  έγγραφα (εκθέσεις έρευνας κ α) είναι 43.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ