16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΣΑΑΦΟΙΚ ΕΑΑΚ: Αποφασισαν να γίνει εξεταστική 33 μαθημάτων σε 2 μόλις βδομάδες!

Ημερομηνία:

Το Σχήμα Ανεξάρτητων Αριστερών Φοιτητών Κνωσσού – ΕΑΑΚ  στο Μαθηματικό και Εφαρμοσμένο Μαθηματικό Ηρακλείου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι το Τμήμα αποφάσισε να προχωρήσει σε εξεταστική 33 μαθημάτων μόλις δύο εβδομάδων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 23:00 το βράδυ ανακοινώθηκε από το Τμήμα αυτό το έκτρωμα που τολμούν να αποκαλούν «Πρόγραμμα Εξεταστικής». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, στο οποίο επιχειρούν να χωρέσουν 33 μαθήματα σε 2 εβδομάδες εξέτασης, με μαθήματα να δίνονται ίδιες μέρες σε διαφορετικές ώρες, με εξετάσεις ακόμα και το Σάββατο και τα μαθήματα της εμβόλιμης να εξετάζονται μέσα στην κανονική εξεταστική.

Σε μία περίοδο που το 2ο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα, η διαχείρισή του από την κυβέρνηση είναι τραγική και βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown, με τα βιβλία από τον Εύδοξο να μην έχουν παραδοθεί ακόμη, με τις σχολές μας κλειστές και την εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιείται εξ αποστάσεως -με όλα τα προβλήματα που συνεπάγεται αυτό-,με την Κεραμέως να εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για να περάσει νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (όριο φοίτησης-διαγραφές),το τμήμα δίνει τη χαριστική βολή στους φοιτητές, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση με αυτό το άθλιο πρόγραμμα εξεταστικής. Δεν ξεχνάμε τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν οι προηγούμενες εξεταστικές, με 2-3 εξετάσεις για ένα μάθημα, με αποκλεισμούς λόγω κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο ή υπόνοιες αντιγραφής, με θέματα των οποίων η δυσκολία δεν αντιστοιχούσε στο χρονικό περιθώριο που δινόταν και πόσα άλλα τραγικά ακόμα.

Για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός να ολοκληρωθεί το εξάμηνο γενικά κι αόριστα (όπως φαίνεται να είναι για το Τμήμα), για να λέμε ότι τα καταφέραμε. Θέλουμε και απαιτούμε να ολοκληρωθεί στην ουσία του, τόσο εκπαιδευτικά, όσο και στην εξέταση όσων διδαχτήκαμε και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με το παρόν πρόγραμμα εξεταστικής. Οι φοιτητές δεν φέρουμε ευθύνη για την παράταση του εξαμήνου, ούτε για την δύσκολη κατάσταση που διανύουμε, συνεπώς δε θα ανεχτούμε να αντιμετωπιζόμαστε καθ’ αυτόν τον τρόπο.

Απαιτούμε:

  • Να ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα εξεταστικής, διάρκειας 4 εβδομάδων
  • Να υπάρχουν κενά ανάμεσα στα εξεταζόμενα μαθήματα
  • Κάθε μάθημα να έχει 1 εξέταση, όχι 3 και 4, ανάλογα με τα κέφια του κάθε καθηγητή
  • Τα μαθήματα τις εμβόλιμης να εξεταστούν μετά το πέρας της κανονικής εξεταστικής
  • Τα Σαββατοκύριακα να είναι ελεύθερα
  • Να σταματήσει το Τμήμα να μας εμπαίζει

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...