14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν για το εθνικό συμφέρον

Ημερομηνία:

Έμμεση υπόδειξη να συνταχθούν με την πρόταση Μητσοτάκη έκανε η πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντησή της με τις αντιπροσωπείες των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και του ΣΦΕΑ, και ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στο ΣτΕ για την κυβερνητική απαγόρευση και το αν είναι νόμιμη ή παράνομη η απόφαση για την τετραήμερη απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια ενόψει του Πολυτεχνείου.

Προέχει το εθνικό συμφέρον

«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναφορικά με την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί».

Πλήττει το πυρήνα του συντάγματος

Σημειώνεται ότι οι αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων και του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974) προέβησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ επέδωσαν κοινό κείμενό τους, κάτω από το οποίο έχουν συλλεγεί εκατοντάδες υπογραφές και με το οποίο καταδικάζουν την κυβερνητική απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης».

Νωρίτερα μάλιστα πρόβησαν σε ανάλογο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...