20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σαν το παλιό καλό κρασί: Δύο χρυσά από Ντουντουλάκη – Τζουγκαράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αρσιβαριστών

Ημερομηνία:

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών και αθλητριών άρσεως βαρών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 1/11/2014 και στο οποίο συμμετείχαν περί τους 55 άνδρες και έξι γυναίκες, παλαίμαχοι αλλά ενεργοί ακόμα αθλητές, δυο αθλητές του ΑΟ Κύδωνα Χανίων κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες τους.

Ο Κώστας Ντουντουλάκης που είχε διακόψει τα τελευταία χρόνια και επανήλθε προ διμήνου, με 75κιλά αρασέ και 100 στο επωλέ ζετέ στην ηλικιακή 60-64 ετών σωματ.βάρους 94 κιλών και ο Λευτέρης Τζουγκαράκης με 102 και 117 κιλά στις δυο κινήσεις.στην ηλικιακή 55-59, των 94 επίσης κιλών. Οι δυο Χανιώτες αθλητές έχουν πάρει μετάλλια και σε παγκόσμια πρωταθλήματα παλαιμάχων της άρσεως βαρών.Στην “Ολυμπιάδα διαχρονικών αθλητών” της Μελβούρνης μάλιστα, το 2002, ήταν οι μόνοι Έλληνες αθλητές που πήραν μετάλλια (αργυρά).

Η “Ολυμπιάδα διαχρονικών αθλητών” γίνεται κάθε 4 χρόνια, σε όλα σχεδόν τα ολυμπιακά αθλήματα.Το 2017 θα γίνει την Νέα Ζηλανδία. Τον Μάιο του 2015 θα γίνει πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών άρσεως βαρών στην Αγγλίακαι τον Σεπτέμβριο του. 2015 θα γίνει το παγκόσμιο,. στην Φινλανδία. Οι διαχρονικοί αθλητές της χώρας μας, δυστυχώς αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα μετάβασης σε διεθνείς αγώνες, αφού η Πολιτεία αδιαφορεί παντελώς, καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τα έξοδα μετάβασης και παραμονής…

Παλιότερα υπήρξαν χορηγήσεις εξόδων έστω μόνο των εισιτηρίων, από Δήμο Χανίων και Νομαρχία και έτσι πήγαν σε παγκόσμια πρωταθλήματα και έφεραν μετάλλια για την Ελλάδα οι δυο χανιώτες αθλητές. Φέτος άραγε θα βρεθεί κανείς φίλαθλος φορέας αρωγός για μετάβασή τους σε διεθνείς αγώνες; -Η ιδέα της διαχρονικής άθλησης, είναι στον αντίποδα της υπερεντατικής (και συχνά με κάθε θεμιτό και μη μέσο…) πρόσκαιρης ενασχόλησης με τον πρωταθλητισμό μόνο. προάγει την γνήσια αθλητική ιδέα, όπως και η αναγκαία παράλληλη προσπάθεια ισόβιας πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας, σύμφωνα με τον ιδεατό στόχο “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”. Που θά έπρεπε να είναι πρωταρχικός στόχος της παρεχόμενης Παιδείας…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ