23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σαρωτικό αποτέλεσμα: Αποχη διαρκείας αποφάσισαν οι δικηγόροι με συντριπτικά ποσοστά σε όλη την Ελλάδα – Όλα τα αποτελέσματα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με συντριπτικό ποσοστό (17.316 ψήφοι, ήτοι 93,66%) οι δικηγόροι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Αυτοί που εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 1.168 και ποσοστό 6,32%.

Τα δικαστήρια αναμένεται να αδειάσουν καθώς οι δικηγόροι επέλεξαν την απεργία διαρκείας (συγκέντρωσε 9.743 ψήφους) ως μορφή κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο. Οι 6.262 που μειοψήφησαν προτιμούσαν στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας αποχή από τα καθήκοντά τους.

Ο χρόνος έναρξης της αποχής θα καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα την Παρασκευή.

Εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή (51,61%) στο πανελλαδικό δημοψήφισμα που οργάνωσε η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και στο οποίο έλαβαν οι 60 σύλλογοι από τους 63 σε όλη τη χώρα καθώς ψήφισαν 21.511 δικηγόροι, ενώ τα λευκά ήταν 117 και τα άκυρα 134.

Τα αποτελέσματα ανά σύλλογο στην Κρήτη:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΓΚΥΡΑ
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΣΤΟΧΕΥΜ.
ΠΕΡΙΟΡ.
Ηρακλείου
575 16 551 219 182
Λασιθίου
95
4
91
63
26
Ρεθύμνης
120
7
113
86
23
Χανίων
295
10
285
171
64

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολυήμερη απεργία των δικηγόρων όλης της χώρας δεν έχει να κάνει με κανένα συντεχνιακό αίτημα. Οι δικηγόροι απεργούν όχι για κάποιο οικονομικό αίτημα αλλά για τις επιχειρούμενες αλλαγές του ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας .

Το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον παραπάνω Κώδικα επισπεύδει τη διαδικασία των πλειστηριασμών και περιορίζει τα δικαιώματα του οφειλέτη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Μειώνει τα ένδικα βοηθήματα που έχει στη διάθεσή του, αυστηροποιεί τις προθεσμίες, περιστέλλει ακόμα και το δικαίωμα ενημέρωσής του. Με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση ικανοποιεί την απαίτηση της τρόικας να καταστούν δυνατοί οι πλειστηριασμοί στη βάση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο φορολογεί την ιδιοκτησία επί της αντικειμενικής αξίας τους.

Ανοίγει με αυτό τον δρόμο ο δρόμος των πλειστηριασμών για τις τράπεζες σε βάρος των δανειοληπτών και θεσπίζονται υπέρ των Τραπεζών προνόμια όπως η κατάργηση των προνομίου των εργατικών απαιτήσεων υπέρ τους.

Διαβάστε πιο αναλυτικά για τους λόγους της αποχής εδώ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...