15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σγουρίδης: Μου ζήτησαν να αναλάβω υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων

Ημερομηνία:

Άλλο ένα πρώην στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήδη από τη δεκαετία του ’80 και νυν βουλευτής των ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να τοποθετηθεί σε υπουργική θέση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όπως επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης αυτός θα είναι που θα αναλάβει υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου

“Μου ζήτησαν να αναλάβω υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων”, είπε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989, ενώ αποκάλυψε ότι τού είχε ανατεθεί από τον Πάνο Καμμένο “η προετοιμασία ενός συνεδρίου για μια γενικότερη αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των ΑΝΕΛ”.

Αναφερθείς στα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου είπε:

“Στεναχωριέμαι πολύ για τον Δημήτρη Καμμένο, είναι γνώστης οικονομολόγος, θα μπορούσε να προσφέρει. Λυπάμαι πάρα πολύ, ωστόσο κάποια πράγματα έρχονται διαφορετικά. Ήταν μια αστοχία. Ο Δ. Καμμένος έχει κάνει μεγάλη δουλειά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική”.

“Έχω Facebook αλλά το προσέχω. Αλλά τα επίσημα πρέπει να είναι προσεγμένα. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης στα αμπέλια μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, αλλά ο Π. Σγουρίδης ο πολιτικός πρέπει να προσέχει”, προσέθεσε.

Τέλος, αναφερθείς στον Νίκο Νικολόπουλο, τον χαρακτήρισε έναν εξαιρετικό κοινοβουλευτικό άνδρα, ο οποίος μπορεί να προσφέρει από άλλη θέση. “Θα μπορούσε να αναλάβει θέση αντιπροεδρίας με την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής”, είπε.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης

Γεννημένος στην Ξάνθη και με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα του τόπου του.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, τελείωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου αποφοιτώντας με την ειδικότητα του αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού.

Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας– Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» της πόλης του. Με ενεργό συμμετοχή στον αθλητισμό, ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα ζωηρά για τα ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού και της νεολαίας. Το 1982 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέχθηκε το 1986.

Τέσσερα χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Από τη θέση του προέδρου αγωνίστηκε δυναμικά και συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του νομού.

Εκλέχθηκε βουλευτής του νομού το 1989 και επανεκλεγόταν μέχρι το 2009. Από το 1993 μέχρι το 1996 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής και από το 1996 μέχρι το 2004 άσκησε για οκτώ χρόνια τα καθήκοντα του Β’ αντιπροέδρου.

Υπήρξε ο εμπνευστής για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης και ο κύριος συντελεστής στην έκδοση του ομόφωνου πορίσματός της. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την εξέταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού. Καρπός της επιτροπής αυτής υπήρξε η θεσμοθέτηση Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και η συνέχισή της με μόνιμη ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό.

"google ad"

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε βουλευτής της αντιπολίτευσης ενώ ως υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειπε να ασχολείται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού του.

Με πληροφορίες από news247.gr

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ