13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

ΣΕΒ: Μνημόνιο συνεργασίας με φορείς επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Σε Μνημόνιο Συνεργασίας, το δεύτερο κατά σειρά, με φορείς επιχειρηματικότητας της Κρήτης προχώρησε ο ΣΕΒ, αυτή τη φορά με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΙΠΕΗ).

Το μνημόνιο που υπέγραψαν, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του ΣΕΒ, ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου, Άκης Σκέρτσος και ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΗ Λευτέρης Αντωνακάκης, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων των δυο συνδέσμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων εντός των βιομηχανικών περιοχών, την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΒ, η αναβάθμιση των υποδομών των επιχειρηματικών πάρκων, το κόστος των χρεώσεων και δημοτικών τελών για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες από τους φορείς διαχείρισης αλλά και τους ΟΤΑ, και οι επενδυτικές ευκαιρίες του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που προηγήθηκε, θέτοντας και το πλαίσιο των δράσεων που θα αναληφθούν από κοινού.

Εξάλλου, ο ΣΕΒ θα πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ μια σημαντική μελέτη για τη δημιουργία πόλων ισχυρής περιφερειακής ανάπτυξης, με προτάσεις πολιτικής προς όλα τα επίπεδα, σε κεντρική κυβέρνηση και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιομηχανικής αναγέννησης, στις αρχές του ερχόμενου έτους προγραμματίζεται επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΕΒ στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συναντήσεις με παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς, επίσκεψη στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου και ειδική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον ΣΕΚ και το ΣΕΒΙΠΕΗ που αποτελούν βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...