14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

Σεμινάρια της Σχολής Γονέων του Ε.Μ.Ι. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Ημερομηνία:

Ξεκινά σε λίγες μέρες η τελευταία θεματική ενότητα του ετήσιου σεμιναρίου της Σχολής Γονέων του Επικοινωνιακού Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ο μήνας Μάιος είναι ο τελευταίος μήνας συναντήσεων του σεμιναρίου της περιόδου 2010-11 και θα καλύψει τη θεματική ενότητα «Δύσκολα ζητήματα και προβλήματα στο θεσμό της οικογένειας και τους γονείς σήμερα».

Η σειρά των μαθημάτων ξεκίνησε το μήνα Νοέμβριο, με τη θεματική ενότητα «Ταυτότητα και ρόλοι γονέων σήμερα». Ακολούθησαν οι θεματικές ενότητες «Ανάπτυξη και ανατροφή των παιδιών» και «Ζητήματα αγωγής των παιδιών στο σχολείο και την οικογένεια», που κάλυψαν αντίστοιχα τους μήνες Ιανουάριο και Μάρτιο. Στο σεμινάριο έχουν κληθεί ως εισηγητές Καθηγητές Πανεπιστημίου, Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικοί παιδαγωγοί, στελέχη της Εκκλησίας και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Τα επιμέρους θέματα είχαν αναφορά σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους σημερινούς γονείς, τα παιδιά και την οικογένεια.

Η Σχολή λειτουργεί ως τμήμα του Επικοινωνιακού Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με την ευθύνη Διοικούσας Επιτροπής που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό. Η δραστηριοποίηση της Εκκλησίας στον τομέα των γονέων και της οικογένειας θεωρείται αυτονόητη ποιμαντική προέκταση του εκκλησιαστικού έργου, ανθρώπινη ανταπόκριση στις ανάγκες των καιρών. Η ιδιαιτερότητα της Σχολής είναι η αξιοποίηση της μακραίωνης εκκλησιαστικής διδασκαλίας και εμπειρίας παράλληλα με τις δυνατότητες και τις καλές πρακτικές που προσφέρουν οι σύγχρονες κοινωνικές επιστήμες.

Τα επιμέρους θέματα των συναντήσεων κατά το μήνα Μάιο είναι:

Α. Δευτέρα 9 Μαΐου: «Στηρίζω το παιδί μου στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές του επιλογές», Αλογδιανάκη Μαριάννα, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, MSc. Συμβουλευτική &  Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Β. Δευτέρα 16 Μαΐου: «Μαθησιακές δυσκολίες», Αντώνιος Κυπριωτάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Γ. Δευτέρα 23 Μαΐου: «Σχέσεις γονέων και εφήβων», Γεώργιος Κρασανάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δ. Δευτέρα 30 Μαΐου: «Δύσκολα ζητήματα και προβλήματα στο θεσμό της οικογένειας και τους γονείς σήμερα», Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Στην καταληκτήρια συνάντηση θα γίνουν, επιπλέον, δράσεις απολογισμού και απονομή αναμνηστικών συμμετοχής.

Οι συναντήσεις των σεμιναρίων γίνονται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα ώρα 17.00-18.30, στο χώρο της Σχολής, στην οδό Αλκιβιάδου 6, έναντι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (περιοχή Αγ. Αικατερίνης). Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης μικρών παιδιών για όσους γονείς έχουν ανάγκη. Επίσης, διατίθεται άνετος χώρος στάθμευσης, στο προαύλιο της Σχολής. Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977324039 και 6976769548.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...