21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σεμινάριο για ενηλίκους με θέμα «Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, πλούτος για το οικοσύστημα, πλούτος για τον τόπο»

Ημερομηνία:

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, στα πλαίσια των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, οργανώνει σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς Σεμινάριο με θέμα: «Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, πλούτος για το οικοσύστημα,πλούτος για τον τόπο»

Το Σεμινάριο θα είναι συνολικής διάρκειας έξι (6) ωρών και θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Μαΐου, 8.30 π.μ – 14.30 μμ, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς στο Ξυλόσκαλο στον Ομαλό.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 45 ενηλίκους στους οποίους μπορούν να περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε σχετικά δίκτυα ή υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, φοιτητές ή απόφοιτοι σχετικών τμημάτων του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου Κρήτης (Τμήμα Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης), στελέχη περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλοι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις θέσεις η επιλογή θα γίνει με κλήρωση.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της αξίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για τη βιοποικιλότητα και τον πολιτισμό της Κρήτης και η συμβολή των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 τόσο στην οικολογική ισορροπία όσο και στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας μέσα από την προστασία της φύσης, τον οικοτουρισμό, τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς αποτελεί πηγή πλούτου για τα Χανιά και την Κρήτη. Τον επισκέπτονται πάνω από 150.000 άτομα κάθε καλοκαίρι. Μια ολόκληρη οικονομία έχει αναπτυχθεί γύρω από την προστατευόμενη αυτή περιοχή, ακριβώς επειδή προστατεύεται κι υπάρχει οργανωμένη φύλαξη και φροντίδα από το Δασαρχείο και το Φορέα Διαχείρισης. Προστατεύοντας τον Εθνικό Δρυμό προστατεύουμε παράλληλα τα υδάτινα αποθέματα της Δυτικής Κρήτης συνολικά, καθώς το νερό ύδρευσης και άρδευσης όλης της περιοχής πηγάζει από εκεί. Ακόμη, η πλούσια βιοποικιλότητά του δίνει εναλλακτικές λύσεις με φαρμακευτικά φυτά και βότανα, με βρώσιμα φυτά που εμπλουτίζουν τη φημισμένη κρητική διατροφή.

Το ΚΠΕ Βάμου διοργανώνει αυτό το Σεμινάριο στα πλαίσια της προώθησης δυο Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, του Εθνικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα Σπήλαια που συντονίζει το ΚΠΕ Βάμου και το Εθνικό Δίκτυο για τα Ορειβατικά Μονοπάτια Ε4-Ε6 που συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας (και συμμετέχει το ΚΠΕ Βάμου).

 Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 μόνο ηλεκτρονικά πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1B2zSQMFSavf0k_Rg-_c7-XFDwuvAaXvP_gef2Z2LGBc/viewform ή στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Βάμου (www.kpe-vamou.chan.sch.gr ) συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΚΠΕ Βάμου (28250-83230).

Από το Τ.Δ.Ε του ΚΠΕ Βάμου θα καλυφθούν τα έξοδα της δράσης (λεωφορείο, κέρασμα και γεύμα για τους συμμετέχοντες).

Συγκέντρωση στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων στις 8:15 την 26/5/2013

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ

Ποντικάκης Φώτιος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ